Vackra platser i Sverige

Hem / Vackra platser i Sverige

I Sverige finns det mängder med vackra platser som är värda ett (eller kanske två) besök. Sverige är ett land som är mycket rikt på natur, men som samtidigt erbjuder allt från populära aktiviteter, underhållning, nöjen, shopping och kultur. Här nedan kommer du att få tips på några riktigt vackra platser att besöka när du befinner dig i bland annat Stockholm, Småland eller Dalarna.

Stockholm

Är det någon plats du ska besöka för att få uppleva storstadslivet är det Stockholm. I Stockholm hittar du inte bara några av de bästa restaurangerna i landet, utan du kan även njuta av shopping, nöjesparken Gröna Lund, Skansen, Naturhistoriska Riksmuseet, kanalbåtar, guidade turer och mycket mer. Här kan du även besöka Saltsjöbadens friluftsbad, Tyresta Nationalpark eller vackra Häringe Slott som byggdes redan på 1600-talet.

Vill du besöka Sveriges äldsta stad är det bara en kort resa ut till Sigtuna stad. Missa inte heller våra andra tips på utflykter utanför Stockholm.

Jämtland

Jämtland är ett landskap fullt av härliga resmål och upplevelser för både barn och vuxna. Är du riktigt modig av dig kan du besöka den hemsökta prästgården Borgvattnet för en övernattning, men du kan också ta dig en tur ut till det 42 meter höga Hällingsåfallet.

I Jämtland hittar du också den thailändska paviljongen som är en mycket unik och annorlunda sevärdhet, upprättad som ett minnesmonument till kung Chulalongkorn. Se resten av våra tips på upplevelser i Jämtland här!

Småland

Finns det något landskap i Sverige som är populärt att besöka tillsammans med barn är det helt klart Småland. Här hittar du mysiga och lugna platser där vackra små stugor är omringade av gröna, djupa skogar. I Småland hittar du även några av de mest uppskattade sagolanden och nöjesparkerna för barn. Läs mer om dem på vår sida om semester i Småland.

Dalarna

Bor du i Stockholm och inte vill åka allt för långt bort på sommaren är Dalarna ett populärt landskap att besöka. Precis som Småland har Dalarna kommit att bli en mycket populär plats för barnfamiljer som vill uppleva det där lilla extra. I Dalarna kan du bland annat åka upp till toppen av Gesundaberget med lift, men du kan också besöka Tomteland eller konstnärshemmet och museet Carl Larsson-gården.

Halland

Som boende eller besökare i Halland finns det nästan alltid något att göra eller en plats att besöka. I Halland hittar du bland annat Tjolöholms slott, som utsetts till Sveriges vackraste slott, samtidigt som du kan ta dig en sväng förbi Varbergs fästning. Vill du göra något mer äventyrslystet är Kungsbyggets Äventyrspark med sin sommarrodel, zipline och klättringsbana ett utmärkt alternativ. Äventyrsparken lämpar sig för både vuxna och barn.