Semester i Småland

Hem / Småland

Småland är en mycket populär plats att besöka, inte minst för barnfamiljer som vill låta barnen träffa karaktärerna från Astrid Lindgrens älskade sagor. I Småland finns kanske de mest uppskattade resmålen för barn, då både Astrid Lindgrens värld och High Chaparral ligger i området. Här kan du även gå på en mycket unik och annorlunda stadsvandring när ni besöker Eksjö trästad och glöm inte bort att även ta er en sväng förbi Vandalorum konst- och designmuseum.

Utflyktsmål i Småland

Av alla sevärdheter som finns i Småland är det troligtvis Astrid Lindgrens värld som är den mest kända. Småland är en mycket mysig plats full av grönska och djupa skogar, där både rådjur och vildsvin strövar fritt. Är du på genomresa och vill göra något extra roligt eller besöker du Småland under sommaren har vi tipsen på de bästa och mest uppskattade sevärdheterna och aktiviteterna.

Bild fran wikipedia.org

1. Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby är en salig plats för alla som vuxit upp (eller växer upp) med den kända författarens många sagor. Här kan du och dina barn träffa karaktärer som Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Madicken. Vill du stanna länge kan du med fördel hyra stuga nära Astrid Lindgrens värld för att få ett försprång vid entrén. Kom ihåg att ha koll på vilka öppettider som gäller inför ditt besök.

Bild fran wikipedia.org

2. High Chaparral

Vilda västern har flyttat in i Sverige - eller kanske har den alltid funnits här? På High Chaparral får du inte bara möjlighet att träffa riktiga cowboys, utan du får också möjlighet att se hur Nordamerikas ursprungsbefolkning levde. Du hittar både boende och camping nära High Chaparral och i parken finns både gårdsbutiker, föreställningar, ponnyridning, souvenirshopar och mycket mer. Blir ni för varma kan ni ta er ett svalkande dopp i poolen!

Bild fran wikipedia.org

3. Vandalorum

Dessa rödmålade och jättelika lador kan du se långt innan du ens åkt av motorvägen. Vandalorum är ett av Sveriges bästa och mest intressanta museer för konst och ligger i Småland, i utkanten av Värnamo. Hit åker människor som vill titta på en av de många utställningarna, men det är minst lika vanligt att besöka platsen för att njuta av en god och välsmakande lunch. I en av ladorna hittar du lokal konst från småländska konstnärer.

Bild fran trolska.se

4. Åka kanaltur i John Bauer-land

John Bauer är en av våra mest folkkära konstnärer, som hämtade sin inspiration från de trolska miljöer som Smålands skogar har att erbjuda. Idag erbjuds rofyllda och sagolika båtturer så att du får se samma natur som är inspirationen bakom många av hans konstverk. Det här blir en nästan drömlik upplevelse där du får se mossbeklädda stenar, näckrosor och täta skogar, samtidigt som du tar dig fram med båt genom smala kanaler.

Hyrbil i Växjö

Den kanske främsta fördelen med Småland är att majoriteten av alla sevärdheter och upplevelser ligger relativt nära varandra. Att åka med tåg, buss och trötta barn är dock en kombination som många gärna avstår från. Vill du ta dig rund på ett smidigare och mycket roligare sätt kan du hyra bil i Växjö hos MABI Hyrbilar. Du väljer själv om du vill hyra bilen några timmar eller under hela din vistelse.