Upplevelser i Jämtland

Hem / Jämtland

Jämtland är ett landskap att besöka om du gillar sevärdheter från äldre tider. Det är nämligen i Mellannorrland som majoriteten av alla hällmålningar från bland annat bronsåldern och stenåldern har hittats i Sverige. Naturligtvis finns det även många andra saker att uppleva här. Här kan du bland annat hitta ett flertal natur- och vildmarksområden, uppleva vattenfall på nära håll och ta dig en tur till Storsjöbadet med familjen.

Utflyktsmål i Jämtland

Vill du komma bort från storstaden är Jämtland det perfekta resmålet för dig och din familj. Här kan ni inte bara strosa i de djupa skogarna, utan ni får också möjlighet att uppleva ett flertal fartfyllda aktiviteter eller lära er mer om meteoriter eller teknik i något av de många museer som finns här. Under vintern är en resa till Vemdalen lämplig för den som vill åka skidor eller snowboard.

1. Storsjöbadet

Sommar eller inte - att bada är alltid lika kul! Storsjöbadet är ett äventyrsbad som lämpar sig utmärkt för barnfamiljer som vill ha en mer fartfylld aktivitet. Anläggningen har både äventyrsbad med rutschkanetorn, olika typer av banor, barnbassänger och fontäner. Det finns även en motionsdel med 25-metersbanor såväl som en relaxavdelning och ett gym. Låt barnen leka av sig överskottsenergin medan du njuter i bubbelpoolen och mjukar upp trötta och stela leder.

2. Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är platsen för dig som älskar vintersporter och som inte är rädd för att bege dig ut i backen. I Vemdalen samlas människor från Sveriges alla hörn för att njuta av skidor, snowboard eller andra vinteraktiviteter. Både backar såväl som liftar håller en mycket hög kvalitet och är anpassade efter alla olika nivåer, från nybörjare till expert-åkare. I närheten finns även många bra boendealternativ för den som vill stanna lite längre.

3. Locknekratern – Meteoritcenter

Föremål från rymden har alltid fascinerat människor och på Locknekraterns meteoritcenter har du möjlighet att titta på mängder med olika stenprover och stenar som har slagit ner här på jorden. Museet är av mindre slag, men drivs av mycket entusiastiska personer som gärna berättar mer om stenarna eller erbjuder rundturer. På plats finns det även ett mindre café för den som vill ta sig en munsbit och ett stenkast ifrån hittar du även Våffelstugan.

4. Tännforsen

Vill du besöka ett mycket ståtligt och elegant vattenfall är det helt klart Tännforsen som bör bli ditt nästa resmål. Här kan du enkelt promenera en liten bit i den vackra miljön för att därefter skåda det imponerande fallet med allt som det hör till. Tännforsen är ett mycket populärt och uppskattat resmål som förundrar både vuxna såväl som barn. Kom ihåg att det kan bli lite extra kyligt under sensommar och höst.

Hyrbil i Östersund

Oavsett om du bor i Jämtland eller besöker platsen under semester är det skönt att kunna ta sig runt utan begränsningar. Du kan hyra bil i Östersund hos MABI Hyrbilar – det blir betydligt enklare för dig att se allt du vill se och hinna göra allt du vill göra under ditt besök. Här hittar du hyrbilar i alla möjliga prisklasser som du kan hyra under flera dagar eller bara under loppet av några timmar.