Utflykter runt Stockholm

Hem / Stockholm

Oavsett om du bor i Stockholm eller om du besöker staden över dagen finns det många roliga och spännande dagsutflykter. I storstaden är det mat och shopping som gäller, men åker du en bit utanför väntar en helt annan värld där skyskrapor inte är ett faktum. I Sigtuna kan du vandra i landets äldsta stad och titta på båthamnen. Ta dig ut till Djurönäset med båt. Kring Stockholm finns mycket att upptäcka!

Sigtuna

Är det någon plats du måste besöka i närheten av Stockholm är det Sigtuna. Sigtuna är inte bara känt för sina vackra små byggnader och pittoreska gator, utan det är också Sveriges äldsta stad som fortfarande existerar och är bebodd. I Sigtuna finns både dagsturer och guidade rundturer, men även vackra kyrkor och kyrkoruiner på gångavstånd från hamnen. Är du sugen på ett gott fikabröd eller vill ta dig djupare in i staden är det Wenngarn Slott du bör besöka.

Djurönäset med båt

Cirka 16 km från Grisslinge Havsbad hittar du Djurönäset. Djurönäset passar bra för dig som älskar livet till sjöss och som gärna åka ut på öppet vatten. Hos en båtklubb som Agapi Boatclub kan du åka båt från Djurönäsets hamn när du vill. Vid Djurönäset kan du kan också testa på segling, kajak-polo eller varför inte åka på sälsafari. Djurönäset är även en mycket populär plats för fiskare.

Vingåkers Factory Outlet

Älskar du shopping och vill hitta snygga och högkvalitativa märkeskläder till riktigt bra priser är det Vingåkers Factory Outlet som du ska besöka. Vingåkers Factory Outlet ligger beläget i Vingåker och är en enorm outlet där du kan handla märkeskläder med upp till 70 % rabatt. Butiken har öppet varje dag mellan klockan 10:00-19:00, men har mer begränsade tider under helger och helgdagar. Här finns kläder för både herr, dam och barn.

Vaxholm

Inte långt från Stockholms innerstad hittar du Vaxholm. Vaxholm är en alldeles utmärkt plats att besöka om du älskar vattensporter, men passar minst lika bra för den kulturintresserade eller den som föredrar lugnare, guidade turer. Här hittar du även Vaxholms Fästnings Museum, Batteriparken och Bogesundslandet Naturreservat. Våga dig in på en av de många vandringslederna i olika svårighetsgrad och upplev de svenska skogarna samtidigt som du njuter av frisk luft.