Carl Larsson-gården i Sundborn

Hem / Carl Larsson-gården

Det finns få hem i Sverige som är lika populära och besökta som Carl Larsson-gården i Sundborn. På den här platsen har du möjlighet att lära dig allt om konstnärsparet som under 1800-talet valde att göra om sitt hem till det mest unika du kan tänka dig. Du upplever Carl Larssongården på bästa sätt genom att boka in dig på en guidad tur, men du kan även strosa rund på ägorna själv eller varför inte ta dig en sväng förbi butiken.

Karin och Carl Larsson

Är det några konstnärer som verkligen har satt sin prägel i Sverige är det Carl och Karin Larsson. Carl Larsson är troligtvis en av Sveriges mest älskade konstnärer, medan Karin Larsson var en formgivare som helt klart låg före sin tid. År 1883 gifte sig Karin och Carl Larsson med varandra och fick tillsammans åtta barn med mycket tätt mellanrum.

År 1888 flyttade Karin och Carl in i en stuga som de fick av Karins far. Stugan hade då namnet Lilla Hyttnäs och var från början endast en mindre parstuga byggd i timmer. Det skulle inte ta lång tid innan både Carl och Karin förvandlade stugan till ett av Sverige idag mest kända hem och museum. Det som utmärker Carl Larsson museum extra mycket är hur paret valet att inreda det. Carl var nämligen den som avbildade hemmet med sina målningar, medan Karin var formgivaren som designade allt från moderna textilier till rustika och unika möbler.

Köp konst av Carl Larsson

Är du intresserad av att köpa Carl Larsson konst rekommenderar vi att du vänder dig till en erkänd konsthandlare, som Åmells konsthandel i Stockholm. Verk av Larsson är oftast mycket dyra och ligger någonstans mellan 30 000–2 000 000 kronor. Det som utmärker Carl Larssons konst allra mest är troligtvis hans mycket kända akvareller som avbildar hans familj och deras liv tillsammans. Här finns det även motiv av soliga landskap, kräftfiske eller måltider ute i naturen.

-->