Sök och tryck på enter

Vårrecept: Frozen cheesecake

Frozen cheesecake med hallonswirl och vit choklad

”Den här tårtan är sommar för mig. Jag älskar vit choklad, men det kan ju bli lite väl sött ibland. Därför bryter hallonets syra av perfekt i den här tårtan tycker jag.”

 

Ingredienser:

Botten

200 g digestivekex eller Maryland cookies

100 g smör

Fyllning

200 g vit choklad

250 g färskost

6 äggulor

1,5 dl strösocker

5 dl vispgrädde

Hallonsås

1 msk strösocker

0,75 dl vatten

1,5 tsk maizena majsstärkelse

3,5 dl hallon

 

Gör så här

Kör kexen eller kakorna med smöret i en mixer och fördela jämnt i botten på en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt med baksidan på en sked, och börja med fyllningen. Smält den vita chokladen tillsammans med färskosten över ett vattenbad. Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Vispa grädden medelhård i en bunke, den får inte bli alltför tjock. Vänd ner chokladblandningen i bunken med äggblandningen. Vänd sedan ner alltsammans i bunken med vispad grädde. Gör hallonsåsen. Blanda allt utom hallon i en kastrull och koka upp. Lägg ner hallonen och låt koka i 5 minuter på svag värme. Sila av såsen, eller låt bli om du föredrar det. Ställ det åt sidan för att svalna. Häll hälften av chokladfyllningen ovanpå botten i formen. Häll lite av hallonsåsen ovanpå. Fortsätt varva chokladfyllning och hallonsås om vartannat. Låt kakan stå i frysen i 3-4 timmar och ta fram den omkring 20 minuter innan du serverar den.

Receptet är hämtat ur Baka med Linus – Vinnare av Hela Sverige Bakar 2015 av Linus Larsson, Bonnier Fakta, 2015.

Foto: Frida Wismar

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 − sex =