Sök och tryck på enter

Vackra vägval

En brun skylt med en vit blomma på betyder turistväg och en vackrare bilupplevelse väntar.

I Sverige finns det idag 18 stycken Turistvägar som gör själva resan också till ett mål och en njutning med semestern. En del sträcker sig längs vackra kuster, andra slingrar sig upp bland berg och en del snirklar sig fram genom idylliska hästhagar och röda stugor. Vi har listat fem favoriter.

Tre sjöars väg: Vägen i Örebro län är ett alternativ till väg 50 mellan Bergslagsporten och Guldsmedshyttan. På din väg passerar du förutom de tre sjöarna Norasjön, Fåsjön och Usken, flera vackra bergmansgårdar i ett pittoreskt landskap.

Södra Höga Kusten: En dramatisk kuststräcka i Västernorrland när du kör E4:an mot Nordingrå. Längs vägen åker du förbi fina platser som Mannaminne, Villa Fraxinus och Rotsidan.

Grönsöö: Ett alternativ till E18 genom Trögden, sydöst om Enköping. Vägen går genom gammalt kulturlandskap och du passerar bl a Boglösa hällristningsområde och Grönsöö slott.

Hälsingegårdsvägen: Ett alternativ till väg 301 i Gävleborgs län som går förbi otroligt vackra världsarvslistade Hälsingegårdar.

Gränna-Omberg: Ett alternativ till E4 från Gränna till Väderstad i Jönköpings län. Du kör bl a förbi Sveriges näst största sjö Vättern och Visingsö och har du tid rekommenderas ett stopp på Andrémuseet.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − nio =