Sök och tryck på enter

Tre julmarknader i Småland

Vi tipsar om tre julmarknad i Småland som definitivt får julstämningen att infinna sig.

1.     På Kosta Julmarknad, vill man ge besökarna känslan av en riktig julmarknad. Man utlovar t ex snögaranti under hela marknadsperioden och till årets nyheter hör Tomtevärlden, en spännande väg fram till tomtens verkstad. Väl hos tomten kan man lämna in önskelistan och slå sig ner framför brasan. Det blir också fina bodar, glasshower, tomteparader, konserter, trollkarlar och god mat.

kosta-julmarknad

Kosta Julmarknad

2.     Eksjö Julmarknad  bjuder på en stor dos julstämning mitt i den unika trästaden. Det känns som om man blivit förflyttad till en marknadsdag 100 år bakåt i tiden. Ett hundratal hantverkare visar och försäljer sina alster på Eksjö museum, Museigården, Fornminnesgården, Lilla torget och Stora torget.

eksjö-julmarknad

Eksjö Julmarknad

3.     I vacker herrgårdsmiljö, på Bergkvara Gård i Växjö blandas en hög kvalitet på matproducenter och hantverkare med gårdens alldeles egna gårdstomte. Det är en liten och mysig julmarknad och här kan du hitta fina klappar i form av genuint hantverk i smide, mässing, tenn och silver, ylleplädar, träalster och byggnadsvårdsprodukter, samt delikatesser i form av korv, sylta, sill, vilt, kalkon, ost, bröd och andra julgodsaker.

bergkvara-gård

Julmarknad på Bergkvara gård

 

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =