Sök och tryck på enter

Tänndalen utsedd till #1 bland skandinaviska fjällbesökare

I en ny omfattande studie har besökarna fått säga sitt och har utsett Tänndalen till nummer ett bland skandinaviska fjällbesökare.

I en ny rapport från analysinstitutet Nordic Bench har ca 6 600 skandinaver fått säga sitt om vad de tycker om de fjälldestinationer de besökt under det senaste året. Respondenterna fick bland annat ange i vilken grad de kan tänka sig att rekommendera den destination de besökt till vänner och kollegor. Frågorna fördjupas sedan för att i slutändan ge ett resultat av hur destinationerna på ett flertal olika parametrar står sig i jämförelse med varandra.

Brett men personligt utbud

Ur svaren kan man få fram ett så kallat Net Promoter Score (NPS-värde), ett rekommendations- och lojalitetsmått. Detta värde får man fram genom att ställa andelen ambassadörer (de som svarat 9 eller 10 på NPS-skalan) mot andelen kritiker (de som svarat 0 – 6). Tänndalen rankas högst med NPS-värdet 78 vilket är fem poäng högre än tvåan Funäsdalen och 17 poäng högre än för t ex Åre som kommer på en tionde plats.

Peter Jonasson, Anläggningschef i Tänndalen välkomnar resultatet:

– Det här är ett tydligt bevis på att vi har lyckats i vår ambition att erbjuda ett brett men ändå personligt utbud till våra besökare oavsett om de vill åka utför, på längden eller om de t ex reser med barn. Resultatet påvisar vår vilja att ständigt vidareutveckla oss och alltid vara lyhörda inför våra gäster och inte slå oss till ro.

Som att komma hem

Tänndalen får också höga betyg på flera av de 19 mätta kategorier, exempelvis: Boendet, Värde för pengarna och Längdskidåkning. Vad Tänndalens besökare framförallt framhåller till stöd för sitt betyg är att man känner sig schyst behandlad, att området erbjuder förträfflig längdskidåkning och att det är barnvänligt. Så här säger en av deltagarna i undersökningen som är en återkommande besökare i Tänndalen:

– Efter att ha besökt olika destinationer kom turen 2017 till Tänndalen och vi kände alla att vi kommit ”hem”. Vi är en stor familj där olika intressen och nivåer ska samsas och här fanns det något för alla.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − sex =