Julbord i Stockholms skärgård 2017

Ombord Strömma Kanalbolagets skärgårdsbåtar frestar krögarna med välkomponerade julbord med allt ifrån traditionella julrätter till fina vegetariska alternativ och sina egna julfavoriter. Hitta din egen favorit i julbordsguiden nedan!

Klassisk julbuffé i elegant miljö – M/S Enköping
LUNCH
Krögare: Arnauld Eygun & Jan Ingvarson. På ett av världens äldsta fartyg, i de ombonade och vackra fartygssalongerna, dukar våra fartygskrögare upp en traditionell julbuffé. På buffébordet samsas klassiska julrätter såsom kaviarströmming, inlagd sill, pressylta, rökt reninnanlår med nya julfavoriter som rostade grönsaker, ugnsbakad broccoli med kapris och pecanpaj.

Sagojul med dignande traditionellt julbord – middag M/S Waxholm III
EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. När du kliver ombord känner du historiens vingslag direkt – julstämningen är som ur en sagobok från förr. På det dignande julbordet hittar du mångas favoriter såsom lerpottasill, leverpastej, kalvsylta och Jespers goda Jansons frestelse och nästan allt annat du kan önska dig av ett traditionellt julbord.

Smakfull jul med klassiska favoriter – S/S Stockholm
KVÄLL
Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. I genuin Art Deco-miljö dukar vi upp ett traditionellt julbord där du finner många av julens favoriter. Som avslutning på måltiden dukas S/S Stockholms uppskattade ost-och efterrättsbord fram i aktersalongen. Här hittar du bland annat vällagrad Stilton, chokladmousse, saffranspannacotta, ris a la malta, fruktsallad, pajer, kakor och julgodis.

Välsmakande vilt och vegetariskt – M/S Gustafsberg VII
EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: Malin Söderström. Miljöhänsyn och tradition med modern twist – vilt och vegetariskt i fokus, så presenterar Malin sitt julbord ombord eleganta M/S Gustafsberg VII. Den första serveringen av sill och nubbe står på bordet vid ombordstigandet. På buffén serveras till exempel rökta laxfenor, vildsvinsskinka, viltpaté, bakad inkokt savojkål med bakat äpple och helbakad rotselleri med tryffelsmör.

Hantverksmässig julmat i sju turer – M/S Prins Carl Philip
EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: KC Wallberg. Här serveras ett hantverksmässigt julbord med smaker från förr och nu. Allt tillagat med stor kärlek till skandinaviska smaker och svensk matkultur, med fokus på skog och sjö samt gott om fina vegetariska alternativ.

Bordsserverade utvalda julfavoriter – M/S Östanå I
LUNCH, EFTERMIDDAG & KVÄLL

Krögare: Malin Söderström. Ombord på stilfulla M/S Östanå I serveras julrätterna vid det egna bordet i fyra olika dukningar. Måltiden avslutas med en härlig dessertbuffé i aktersalongen. Malins julbord kan beskrivas med orden vilt, vegetariskt, miljöhänsyn och tradition med modern twist. Här serveras exempelvis Gubbröra, kryddsotad lax, vildsvinsskinka, endiver med granatäpple, gräddkokt grönkål och mandarinkaka.

Priser:
Lunch från 499 kr
Eftermiddag från 599 kr
Middag från 699 kr
Halva priset för barn 6-15 år.

Läs mer om Strömma Kanalbolagets julbord här.

Be first to comment

3 × 5 =