Välkommen

I nordvästra hörnet av Dalarna ligger Gränslandet med orörd fjällvärld i Sverige och Norge, samisk kultur och oändliga möjligheter att vistas i naturen, året om. Där vid slutet av den slingriga vägen, på 816 meters höjd över havet, ligger STF Grövelsjön Fjällstation.

Vid vägens slut …

Du står på sluttningen av Långfjället, den sydligaste delen av den svenska fjällkedjan, och njuter av en ständigt skiftande utsikt över de norska fjällen i väster. Som ett falurött riktmärke för alla vandrare och skidåkare ligger STF Grövelsjön Fjällstation där på den bästa tänkbara platsen för alla sorter av friluftsliv, träning och avkoppling. I Grövelsjön är äventyret enkelt, naturen orörd och luften frisk som den bara kan bli i fjällen!

Drömturer

Här kan du förverkliga drömmen om att gå på tur, sommar som vinter, och du avgör själv hur avancerat du vill ha det. Upptrampade stigar eller egna strövtåg – det är bara att välja. Naturen bjuder på urgammal lavklädd fjällskog, vida öppna kalfjäll, klara fjällsjöar och Svealands högsta topp, Storvätteshogna.

Äventyr

Söker du mer adrenalinfyllda äventyr finns här fantastiska ytor för snowkiting på vintern och toppar att bestiga både på svenska och norska sidan med eller utan skidor. Sommaren bjuder också på, förutom långa dagar och ljusa nätter, fiske, kanot, vandring, fjällöpning och mycket annat.

Långsiktigt hållbart

På Grövelsjön Fjällstation står självklart naturen och miljön i fokus och verksamheten genomsyras av hållbarhetstanken. Det gäller allt ifrån den KRAV-märkta restaurangen och de Naturens Bästa-certifierade arrangemangen till driften av anläggningen som så klart är Svanenmärkt. Det går även utmärkt att resa hit med tåg och buss som stannar utanför vår entré. Vårt mål är att det även i framtiden ska finnas orörd, oförstörd fjällnatur att njuta av! Välkommen till Sveriges sydligaste fjäll, enkelt och äventyrligt!
Välkommen till Sveriges sydligaste fjäll, enkelt och äventyrligt!

Nyheter och erbjudanden

höstglöd_2017

HÖSTGLÖD 2017

Brinnande höstfärger, gäster som brinner för vandring och guider med brinnande engagemang. Välkommen till HÖSTGLÖD! Detta är eventet för dig som älskar vandring och…

YogaJacob1

GRÖVELSJÖN – YOGAVECKA MED JACOB

Yoga i kombination med fjäll ger dig möjlighet till upplevelser utöver det vanliga. Välkommen till en yogavecka i Grövelsjön med yogaläraren Jacob Lidström! Yoga…