Sök och tryck på enter

Sommar i Göteborg

Göteborg är en riktig sommarstad. Planera in ett besök med familjen eller vännerna på väg till sommarnöjen på västkusten eller låt staden bli ett eget utflyktsmål.

Det råder ingen brist på aktiviteter för alla åldrar och intressen. I stadsdelen heden mitt i Göteborg hittar du till exempel Universeum, Nordens största vetenskapscenter. För barnfamiljen har Universeum i sommar en imponerande dinosaurieutställning på takterrassen. Huvudattraktionen är rörliga dinosaurier i naturlig storlek, men här finns även arkeologtält där man kan gräva efter dinosaurieben och en barbeque när grävandet har skapat sug efter en lunch i solen.

Göteborg erbjuder även flera musikfestivaler under sommaren där den mest kända är Way Out West ute i Slottsskogen.

Sol och bad i skärgården

Även om själva staden kryllar av möjligheter lämpar sig de varmaste dagarna kanske mest för sol och bad. En enkel spårvagnsresa till Saltholmen tar dig till båtarna som går ut i södra skärgården, till exempel till Vrångö, Styrsö eller Donsö. Du reser vidare på båtarna för samma biljett som du använder på spårvagnen.

Matupplevelser i centrum

I Göteborg kan du njuta av västkustens underbara fisk- och skaldjursutbud en solig sommardag. Mest känd är Feskekôrka, fisk och skaldjursmarknaden vid Rosenlundskanalen, där du även kan få några pinfärska ostron till ett glas vin. På sommaren har restaurang Kajutan en trevlig uteservering. Och vill du testa det allra bästa som Göteborg har att erbjuda i matväg rekommenderas en avsmakningsmeny på en stjärnkrog med Göteborgshumor: Kock&Vin. Krogen, som ligger en liten bit från Feskekôrka, använder bara de allra fräschaste lokala råvarorna i modern tappning – en matupplevelse utöver det vanliga.

Go’ gästvänlighet vid Avenyn

Familjen, systerkrogen till Kock&Vin, erbjuder även attraktivt prissatt modern västsvensk gastronomi ett stenkast från Avenyn. Den stora uteterrassen lämpar sig lika bra för 100-årskalas som för middag eller ett glas vin med singeltjejerna – det är go’ gästvänlighet och skön Göteborgsvärme för hela slanten.

Text Erica Landin

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tolv =