Sök och tryck på enter

Snyggast på vinterfesten 

Pigga upp vintersäsongen med en rolig fest. Oavsett kalas går det utmärkt att kombinera en vass stil med klimatsmarta modeval.

Sarah Thörnqvist, Modechef på Femina, har koll på de senaste modetrenderna och till vinterns fester satsar hon själv gärna på paljetter och glitter.

– Metallicblanka ytor som guld och silver är också supersnyggt. Det bästa med de plaggen är att de är enkla att klä ner till vardags sedan. En av mina favoritkombinationer är en bekväm stickad tröja, paljettkjol och sneakers. Supervida byxor och glittrig blus gillar jag också, säger hon.

Bekvämt är ett viktigt ledord för Sarahs stil, oavsett om det gäller vardag eller fest, och på fötterna är det sneakers eller platta boots som gäller.
För att festplaggen ska hålla längre råder Sarah oss till att välja kläder som man sedan kan använda till vardags.

– Och det bästa är att trenden just nu verkligen bjuder in glitter och skimmer till vardagsgarderoben. Ett annat sätt för en mer hållbar stil är att välja favoritplagg du redan har i garderoben och sedan addera festkänsla genom stora smycken.

Manchester kommer stort

Även när det gäller männen tycker Sarah att det är snyggast med en bekväm och hyfsat ledig stil.

– Men en smal kostym med till exempel en tunnstickad jumper är alltid snyggt. Det finns många mer trendiga och färgstarka plagg även för herrar den här säsongen och ett bra tips är att kombinera en klassisk kostym med en mer färgstark tröja. Manchester kommer också stort och vill man inte ha en hel kostym i det tyget är det ett utmärkt val i både udda byxor och kavaj. Ett par snygga boots eller kängor med snörning är sedan snyggt till oavsett stil, tipsar hon.

Foto från vänster: Inspiration från Maje, Oscar Jacobson och Dagmar.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio + nitton =