Sök och tryck på enter

Rustad för naturen

Gör dig redo för en sommar i skog och mark, längs kust och på fjället, och på naturens villkor.

Handbok

Vandra

Angeliqa Mejstedt, som driver populära Vandringsbloggen, visar på ett enkelt och roligt sätt vägen fram i naturen. Man kommer snabbt igång och får den kunskap som behövs för att ta första steget mot drömvandringen. Den inspirerar till både kortare och längre turer samt tipsar om utrustning, mat, vatten, kläder, hur man packar ryggsäcken och slipper skavsår.
Adlibris, 199 kr

Ljudbok

Wanderlust

Rebecca Solnits Wanderlust: att gå till fots är en fyra mil lång ljudbok, som drivs av steg! Man måste alltså gå för att kunna lyssna på den. Boken skildrar hur vandring har förändrat oss människor. Den styrs av stegräknaren och GPS:en i mobilen vilket gör att uppläsningen stannar om man står stilla. Det går inte heller åka tåg eller cykla utan lyssnaren måste just vandra.
App Store, 30 kr 

Flaska

Two thirds flaska

Glöm plastflaskor och satsa på ett mer hållbart val av vätskeförvaring. Den här flaskan kan man ha både varm och kall dryck i och den är dessutom lätt att bära. Tänk dock på att den måste handdiskas. Gjord i rostfritt stål, BPS-fri och med en bambuträ-finish (600  ml).
Two Thirds, ca 372 kr

Underställ

Houdini kids underställ

Satsa på ett underställ i merinoull, ett material som värmer när det är kallt, som svalkar när det är varmt, som inte luktar när du svettas och som sällan behöver tvättas (häng ut det på vädring istället). Dessutom klias det inte, utan känns lent mot huden, perfekt för de små helt enkelt.
Addnature, Houdini,  325 kr

Lunchlåda

Eco Lunchbox

Maten måste planeras, och paketeras, noga innan vandringen startar. För att mätta och inte väga tungt. Ska du göra en kortare vandring och inte planerar att ta med dig frystorkad mat, satsa på en ekologisk matlåda, fri från ftalater, BPA och andra hormonstörande ämnen. Den här, från EcoLunchbox är oval och har två spännen som håller fast locket. Medföljer gör också en läcksäker rund burk med lock av LDPE-plast (annars blir den inte läcksäker).
Stadium, 329 kr 

Jacka

Kebenekaise jacka Fjällräven

Satsa på en slitstark jacka som tål både väder och vind i många år. Kebnekaise jackan från Fjällräven är välventilerad i stretch och slitstark G-1000 Eco. Den har en stormhuva, ventilationsöppningar och två bröstfickor.
Fjällräven, 2 999 kr 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 20 =