Sök och tryck på enter

Vårrecept: Sparrissoppa

Vårgrön sparrissoppa med crème fraiche och löjrom

Ingredienser:

4 portioner

500 g grön sparris

2 schalottenlökar

En klick smör att fräsa i

1 glas torrt vitt vin

Ca 3 msk kalvfond

5 dl vatten

2–3 dl vispgrädde

Salt och nymalen

Svartpeppar

4 msk crème fraiche

2 msk löjrom eller annan

Rom

En bunt gräslök

 

Gör så här:

Skär sparrisen i ca 1 cm långa bitar, spara 4 eller fler stjälkar att garnera med. Du kan också spara alla knoppar. Skala och skär löken i skivor, smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Slå på vinet och låt koka upp, tillsätt kalvfond och vatten. Koka upp och låt sparrisstjälkarna bli mjuka. Tillsätt grädden och låt koka in lite. Mixa soppan med en stavmixer. Låt stå varmt. Koka garnityrsparris i saltat vatten och låt rinna av på en handduk. Servera soppan vackert upplagd i tallrikar eller i terrin med tillbehören vid sidan om.

Receptet är hämtat ur Sköna, gröna sommar av Hannu Sarenström, Norstedts, 2015

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 6 =