Sök och tryck på enter

Vinter i Sälen

Påsken är en av skidsäsongens absoluta höjdpunkter och i barnvänliga Sälen bjuds det på roliga event, aktuella artister, värmande vårsol och fantastisk skidåkning.

I västra dalarna, drygt 6,5 mil nordväst om Malung, ligger Sälen, en av landets mest populära skidorter. Sälen, Sveriges sydligaste fjällvärld och Skandinaviens största vintersportort, är en turistmagnet för skidsugna svenskar varje vinter. Och det finns en hel del att välja mellan när det gäller utförsåkning. Sälen består av flera olika skidanläggningar; Lindvallen, Kläppen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Stöten och Näsfjället.

Något för alla

Det finns mycket att välja på när det gäller utförsåkning i Sälen och som passar för olika sorters skidåkning. Vill du till exempel uppleva lugnet och åka på ren natursnö är Näsfjället ett bra val. Det är en något mindre anläggning men här finns både nybörjarbackar och lite mer avancerade backar att testa. Till de populäraste anläggningarna bland barnfamiljer hör Kläppen, Lindvallen, Högfjället och Hundfjället. De har ett bra utbud för de lite mindre och lite större barnen. Kläppen har till exempel en bra fallhöjd på backarna och ett banområde med snowparks medan Lindvallen har de största nerfarterna. I Hundfjället hittar du långa pister och för barnen är t ex Trollskogen en kul skidupplevelse med pratande och sjungande träfigurer. I Tandådalen finns lite mer utbud för ungdomarna med häftiga backar, snowparks och Fun Parks med hopp, velodromer och spines. Stöten bjuder på de längsta pisterna och den bästa fallhöjden.

sälen skistar

Längdskidåkning i världsklass

Vill du inte åka utför har alla anläggningarna fina längdskidspår. Här finns massor av varierande längdspår och turleder i underbar natur. Alltifrån kalfjäll, skogsterräng, elljusspår, skatepreparerade slingor till krävande slingor för elitåkaren eller lite lättare spår för utflykten. I Kläppen finns det till exempel fina spår, där konstsnö kompletterar natursnön, som går längs älven söderut. Det finns även längdskidspår i världsklass i form av Vasaloppsspåren. Under Vasaloppets vintervecka kan du välja mellan åtta olika lopp där den kortaste sträckan är 3 km och det längsta loppet 90 km.

Påsken i Sälen bjuder inte bara på värmande vårsol och skön skidåkning,  det är också fullt av roliga aktiviteter både i och utanför backen:

Valles Veckoprogram

Valle och hans vänner bjuder på fler roliga evenemang under påsken, bland annat är de med under afterskin, Valles skidparad, skidåkning med Valle och Valles show.

Nattliv

Ice Nightclub på Sälfjällstorget presenterar ett imponerande artistprogram under påskveckorna.

Foto: Karl Hägglund

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 10 =