Sök och tryck på enter

Outdoor Academy of Sweden 2017

Sjön Åsnen med ny nationalpark, nationella cykelleden Sydostleden och en dos spänning på Europas längsta Zipline. Det blir viktiga ingredienser när VisitSweden och Destination Småland presenterar familjevänliga naturaktiviteter för internationella researrangörer och journalister sommaren 2017.

Sverige blir allt mer populärt och många utländska besökare kommer hit för utomhusupplevelser. VisitSweden, som marknadsför Sverige som resmål utomlands, arrangerar varje år konceptet Outdoor Academy of Sweden. Utvalda researrangörer och journalister i Europa som får testa aktiviteter i olika delar av Sverige och målet är att fler upplevelser från Sverige ska ta plats i internationella rese- och livsstilsmagasin och i researrangörernas program

2017 är det dags för södra Småland att visa upp det som passar familjen. Sjön Åsnen har en unik, orörd insjöskärgård och delar av den blir nationalpark 2017. Här finns, förutom traditionellt friluftsliv, fiskeskolor och naturguidningar för barn. Sydostleden är den andra nationella cykelleden och invigs nu i juni 2016. Till största delen 26 bilfria mil från Växjö till Simrishamn. En utflykt till Little Rock Lake Zipline – ett hisnande äventyr i orörd, småländsk storskog som redan är en internationell succé, blir ett tufft äventyr.

–Att få förtroendet att arrangera Outdoor Academy of Sweden här i södra Småland är en fantastisk möjlighet, säger Lena Stävmo, VD på Destination Småland – det regionala utvecklingsbolaget för turism i Kronobergs län. Det kommer att betyda mycket för företagen inom outdoorsektorn där vi arbetar aktivt för att skapa fler exportmogna produkter. Här får de möjlighet att visa upp sig på riktigt och det hoppas vi leder till konkreta affärer.

–Det finns en stor potential för fler utländska turister i Sverige och många gillar att vara aktiva i naturen. Sverige behöver bli ännu mer känt, och vi ska fortsätta att fylla de nya planerings- och bokningstjänsterna på nätet med innehåll, säger Thomas Brühl, VD på VisitSweden.

Kronobergs län är ett utpräglat ”exportlän”. Hela 40 % av alla kommersiella gästnätter över hela året är utländska och 27 % är tyska. Kurvan går brant uppåt och det var stora ökningar 2015 på de prioriterade utlandsmarknaderna Tyskland, Danmark och Nederländerna. Många av dessa bor på camping eller i stugor och ägnar sig åt naturaktiviteter.

Bild: Småkrypsspaning, naturguidning Huseby Bruk. Foto Pelle Wahlgren.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 5 =