museet_sommar_1200-1050x675

Nordiska museet

Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt.
Museet öppnade 1907 och byggnaden som är ett Nordiskt renässansslott är en upplevelse i sig. I utställningarna ryms allt från kläder och textil, en fullskalig funkislägenhet, porslin, inredning, midsommarkrans, smycken och annat som människor omger sig med till vardags och till fest.

Låna en audioguide utan extra kostnad för att på egen hand ta dig runt i museet eller följ med på en guidad visning. I Lekstugan kan nutidsbarn och deras vuxna förflytta sig till 1890-talet för en stund och upptäcka livet på en gård på landet. Hur lagade man mat, handlade och tvättade sina kläder när det varken fanns rinnande vatten eller elektricitet? I museets stora hall finns en restaurang som serverar både mat och fika och en museibutik med moderna och klassiska produkter för stora och små.

Välkommen till vardagens palats!


www.nordiskamuseet.se

Besök oss

Djurgårdsvägen 6–16, 115 93 Stockholm
Tel: 08-519 546 00 E-post: nordiska@nordiskamuseet.se

Slott & gårdar

Välkommen till Julita gård

Julita gård ligger i vackra Sörmland, 25 km utanför Katrineholm. Gården visar hur ett storgods fungerade under början av 1900-talet och är sommartid ett…

Ett sommarnöje i rokoko

Svindersvik, som är för litet för att kallas slott eller herrgård, är ett av våra äldsta bevarade sommarnöjen. Det är en exklusiv föregångare till…