Sök och tryck på enter

Rätten till frihet – Martin Luther King Jr.

Rätten till frihet belyser hur Martin Luther King, Jr, som ledare för den amerikanska medborgarrättsrörelsen, stred för afroamerikaners rättigheter. Få, om ens någon, har så starkt personifierat en politisk rörelse som Martin Luther King och hans budskap och retoriska förmåga har satt spår i oss alla.

Martin Luther Kings liv och insatser är en fascinerande del av ett viktigt skede i 1900-talets historia. Hans kamp bidrog till flera viktiga lagändringar och andra resultat. Hans drömmar, idéer och förmåga att uttrycka dem framstår som odödliga. Hans kamp fördes med fredliga protester, agitation och upplysning och på så vis skrev han in sig bland en grupp Nobelpristagare som med icke våldet som princip kämpat mot orättvisor och förtryck.

Utställningen inbjuder utifrån Martin Luther Kings liv och insatser till tankar och diskussioner om frågor som segregation och integration, mänskliga rättigheter och sociala orättvisor, mångfald och jämlikhet, religion och etik, uppgivenhet och övertygelse. Den innehåller ett rikt bildmaterial, föremål och dokument, filmer med specialgjorda intervjuer, musik samt möjligheter för besökaren att själv konstruera sin egen dröm i en s.k. Dream Builder.

Utställningen visas på Nobel Prize Museum t.om. den 15 september.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *