Sök och tryck på enter

Mitt Stockholm

Jessika Gedin, bokförläggare, översättare och programledare på Babel, tipsar om sina guldkorn i vår vackra huvudstad.

 

Kultur

Polismuseet och biograf Tellus
Polismuseet på Gärdet. Foto: Linda Forsell. Biograf Tellus i Midsommarkransen. Foto: Visit Stockholm

– Det finns många underbara museer, men bortsett från konstmuséerna så är Medelhavsmuseet en favorit. Det och Polismuseet som är en udda liten pärla (med betoning på liten). När man är klar där avslutar man med Tekniska Museet som ligger alldeles bredvid. Sen gillar jag att gå på bio. Man får mörker, underhållning, luftkonditionering och popcorn – allt man kan begära en varm sommardag!

Mat & Dryck

Bistrot Paname
Bistrot Paname

– Jag älskar Bistrot Paname. ÄLSKAR! Där kan man sitta i baren och äta grodlår och ost och lyssna på fransk popmusik och bli otroligt väl behandlad av den underbara personalen som kan konsten att få alla att känna sig välkomna – såväl stammisar som noviser. Sen gillar jag att ta ett glas champagne på Tennstopets uteservering.

Stadsdel

Mariaberget
Södermalm

– Jag är en stadsråtta och vill ABSOLUT INTE ut i varken parker eller grönområden. Jag brukar åka till Hornsgatan och nostalgistrosa. Jag bodde i de kvarteren när jag flyttade hit. Jag brukar hänga vid det lilla konditoriet vid Mariatorget, Chic tror jag att det heter. Det är det enda som är sig precis likt från mina år på Wollmar Yxkullsgatan.

Promenad

Barnhusviken
Barnhusviken

– Jag brukar promenera vid Karlbergskanalen/Barnhusviken. Där tänker man bra. Man får passa sig för fåglarna bara när man svänger ner vid Karlbergs slott. De är som fjäderklädda huliganer. Det är uppenbart att det är deras territorium man inkräktar på. Jag tycker också om att gå ut olagligt tidigt på morgonen – när bara fåglarna och städbilarna är ute. När gatorna är alldeles mjuka och ljusa och tomma så att man ser allt det vackra.

Foto Jessika Gedin: Karin Alfredsson
Foto Medelhavsmuseet: Johan Fowelin

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 19 =