Sök och tryck på enter

Lasse Berghagens sommarstockholm

Lasse Berghagen är född 13 maj 1945 i Enskede, strax utanför Stockholm. Han är en av våra mest populära sångare, kompositörer och textförfattare. Mest folkkär har han förmodligen blivit med tv-programmet Allsång på Skansen och signaturmelodin Stockholm i mitt hjärta. Och huvudstaden, den utforskar han helst till fots.

Stockholm runt

– Jag är en flanör, precis som Strindberg var, och tar ofta promenader runt hela stan. På morgonen går jag gärna längs med Strandvägen, vidare ut på vackra Djurgården för att sen komma ner till Hasselbacken. Eller så tar jag mig en tur till Söder upp på Skinnarviksberget där man får en fin utsikt. Det är också trevligt att komma ner till Gamla Stan där det alltid finns en möjlighet att få se något speciellt. Stockholm är verkligen en unik sjöstad i och med att skärgården börjar redan vid Gamla Stan.

Heldag på Skansen

– Har jag vänner jag vill visa runt går jag gärna till Stureplan, jag tycker det är en fin och bra samlingsplats. Sen promenerar vi vidare till Östermalmshallen där man äter stans bästa skaldjur. Annars är det trevligt att äta middag på Skansen. Jag har också märkt att när jag har amerikanska vänner på besök brukar en heldag på Skansen vara väldigt uppskattat, eftersom man kan spendera en hel dag där utan problem. Man kan gå runt i djurparken och museerna, äta lunch på Tre Byttor och sen avsluta dagen med en tv-inspelning och se hela Stockholm i solnedgången.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =