Utställningar och program hösten 2015

Utställningar hösten 2015

Knutte Wester
Gryning utan namn
10 oktober – 29 november 2016
I utställningen på Kristinehamns konstmuseum berättas historier om människor som drabbats av bristerna i samhället. Det kan vara hemlösa Ivona och hennes tre barn, farmor Hervor som föddes en “Horunge” eller papperslösa flyktingar som gömmer sig någonstans. I sin konst ger Wester röst till människor som inte har möjlighet att själva göra sig hörda. Där är människan, hens liv och dennes situation det viktiga. Ett återkommande tema är att det är nödvändigt att lämna ett spår; vad som finns kvar när en person lämnar en plats, oavsett om det är frivilligt eller ofrivilligt.

Valda verk ur samlingen
12 december 2015 – 7 februari 2016
Lördagen den 12 december öppnar vi en utställning med verk ur museets samling. Samlingen är koncentrerade på verk skapad av konstnärer med koppling till Värmland. Inköp sker med jämna mellanrum. Främst med stöd av konstmuseets vänförening.

Program hösten 2015

Teckningsfestival 10-18 oktober
Tema: Människors lika värde
Titta hit alla vuxna och barn!
Under kulturkalaset kommer vi ha en teckningsutställning på konstmuseet, där behöver vi din hjälp och dina teckningar. Du kan teckna hemma eller sitta i vår konstateljé och teckna och sedan lämna in till oss. Alla teckningar ska ha temat ”människors lika värde”. Alla teckningar hängs upp i Konstasken och skapar en utställning. Inlämning av teckningar börjar lördagen den 10 oktober. Utställningen kommer att fyllas på med teckningar under hela veckan allt efter de kommer in.
Från måndagen den 19 oktober är du välkommen att hämta hem din teckning.

Familjesöndag kl 13-16
25 oktober, 22 november, 20 december
Missa inte våra familjesöndagar i Konstasken, där vi bjuder in alla familjer att skapa tillsammans. Varför inte göra en gemensam tavla att hänga upp på väggen hemma? Vi arbetar med olika teman och material i en härlig miljö. Drop in. Fri entré för vuxna i barns sällskap.

Temakväll: Måla kroki
Onsdag 4 november kl 18.00
Onsdag 18 november kl 18.00
Vill du lära dig teckna kroki och skissa efter en levande modell? I kroki arbetar man snabbt med att skissa av modellen i olika ställningar. Två onsdagar i november blir det kroki-kurs med museichef Klas Hällerstrand.
Föranmälan krävs. Anmäl dig till museet på telefon 0550-882 00 eller e-post infokonstmuseum@kristinehamn.se.
Pris: 100 kr per gång

Stödkväll för människor på flykt
29 november kl 18.00
Söndagen den 29 novemver arrangerar konstmuseet en stödkväll med bland annat auktion av konstverk för Radiohjälpens insamling för människor på flykt. Auktionen kommer att varvas med underhållning och tal. Håll utkik efter uppdaterat program här och i våra sociala medier.
Konstverken i auktionen har skänkts av olika konstnärer. Några av de som redan har tackat ja till att donera verk är Jonas Liveröd, Maria Quarfordt Brising, Patrik Bäck, Benjamin Goss, Carolina Falkholt, Fredrik Åkum, Adina Schnelzer Magnusson & Johan Gaellman samt konstmuseets egen chef Klas Hällerstrand. Det kommer vara möjligt att börja buda på

Be first to comment

8 − 6 =