Om Kristinehamns Konstmuseum - Kristinehamns Konstmuseum

Kristinehamns konstmuseum

Kristinehamns konstmuseum

Kristinehamns konstmuseum visar modern och samtida konst av den typen som vanligtvis visas i storstäderna. Här presenteras ett mångsidigt utbud med nationell och internationell konst. Utställningarna presenterar konst av såväl traditionell karaktär som nyare tekniker. Museet har också en konstsamling med fokus på verk skapade av konstnärer från regionen.

Det pedagogiska arbetet med konsten är en viktig del av museets verksamhet. I samband med utställningarna erbjuds guidade visningar, skapande verksamhet och föredrag. Det finns ett även ett audioguidesystem.

Kristinehamns konstmuseum är beläget på Mariebergs Park, ett naturskönt område vid sjön Vänerns strand. Verksamheten bedrivs i en före detta panncentral som inom ramen för ett stort europeiskt projekt renoverats och konverterats till en modern museibyggnad.

I byggnaden finns ett café.

Konstasken

Bli inspirerad av konsten i utställningen och låt fantasin flöda fritt, då kan allt hända! Skaparverkstaden Konstasken vänder sig till alla som tycker om att skapa eller kanske bara vill testa på. Konstasken har en inbjudande miljö och stimulerar till eget skapande. Att skapa i Konstasken är alltid gratis och den är alltid öppen när museet är öppet, välkomna när helst ni vill!

Upptäckarväskan

Ett roligt sätt att upptäcka utställningen är med hjälp av vår nya Upptäckarväska. Väskan innehåller flera olika pedagogiska verktyg, som på ett lekfullt sätt leder er genom utställningen.

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: 11-16
Onsdag: 11-21
Torsdag-söndag: 11-16

Öppettider vid utställningsbyte
Tisdag-fredag: 11-16
När vi byter utställning har konstmuseets butik öppet, men utställningshallen är stängd.
Under helgerna är både butiken och utställningshallen stängda.

Entréavgift

40 kr
Fritt inträde för barn/ungdomar under 18 år.

Guidade visningar

Vill du få ut mer av ditt besök på museet? Följ med på en visning av den aktuella utställningen, så får du veta mer om både konsten och konstnären. Ingår i entréavgiften. För dagar och tider se hemsida.

Gruppvisningar

Gruppbokning av guidad visning, inkl entréavgift 75 kr/person

Besök oss med skolklassen

Kristinehamns konstmuseum visar modern och samtida konst. Konsten kan användas som ett pedagogiskt verktyg i undervisningen. Hitta beröringspunkter med ett aktuellt ämne eller tema som ni redan arbetar med i gruppen/klassen. Mötet med konsten ger oss möjligheten att reflektera, diskutera och använda vårt kritiska tänkande. Konsten kan hjälpa oss att öppna våra sinnen, samtidigt som konstupplevelser kan väcka vår egen kreativitet.

Kristinehamns konstmuseum erbjuder pedagogiska möjligheter för både förskola, grundskola, gymnasiet och vuxenutbildning.

För skolklasser kostar en bokad aktivitet (visning och/eller skapande verksamhet) 300 kr per klass.

Kontakta Kristin Ericsson eller Hanna Jonasson för att boka
Tel: 0550-882 03
E-post: kristin.ericsson@kristinehamn.se eller hanna.jonasson@kristinehamn.se

Även när ni vill upptäcka museet på egen hand så vill vi gärna veta om i förväg att ni kommer.