Kristinehamns konstmuseums stipendiat 2016

Kristinehamns konstmuseum och Vänföreningen Kristinehamns konstmuseum har glädjen att presentera 2016 års stipendiat: Jesper Veileby.

Juryns motivering
Med sin konst bjuder Jesper Veileby in oss till en värld där det välbekanta blir till något helt nytt. Det väcker fascination och manar till fantasi utöver det vanliga. Hans utforskande aptit har fört honom och kommer att föra honom mot nya okända mål av vilka vi ännu bara fått se en glimt.

Jesper Veileby är född och uppvuxen i Karlstad och är idag bosatt i Malmö. Han är ubildad vid Konsthögskolan i Malmö, där han tog sin examen våren 2014. Veileby arbetar med måleri, installation, video och arrangerande av olika objekt i förhållande till varandra. På Kristinehamns konstmuseum kommer Veileby att visa installationen The Spot.

Utställningen visas på Kristinehamns konstmuseum 27 februari – 17 april 2016.

Välkommen på pressvisning

Dag: torsdag 25 februari
Tid: 10.00
Plats: Kristinehamns konstmuseum

Lördagen den 27 februari öppnar Kristinehamns konstmuseum utställningen Ackumulation med Mattias Ericsson och Niklas Engvall.

Konstnärerna och utställningen presenteras på en pressvisning torsdagen den 25 februari kl 10.00. Vid samma tillfälle kommer även 2016 års stipendiat Jesper Veileby att medverka.

Under pressvisningen kommer vi att presentera sommarens och höstens utställningar samt vår programverksamhet.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.

Michael Walter, tf museichef
Telefon: 0550-882 17
E-post: michael.walter@kristinehamn.se

Anna Swanberg, museiinformatör
Telefon: 0550-880 96
E-post: anna.swanberg@kristinehamn.se

 

Stillbild ur videoverket Moth. © Jesper Veileby.

Be first to comment

18 + fjorton =