Sök och tryck på enter

Kanske en hemester i Sigtuna?

Sigtuna bjuder på alltifrån spännande aktiviteter och storslagen natur till kultur med kvalité.

Destination Sigtuna har samlat de bästa tipsen för dig som besöker Sigtuna i sommar. Eftersom Sigtuna ligger mindre än en timme från Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping gör det staden till ett populärt utflyktsmål.

Sveriges första stad

– Sigtuna är Sveriges första stad och vi har tagit emot besökare från när och fjärran i över 1000 år. De flesta förknippar nog vår destination med den pittoreska lilla medeltidsstaden med ståtliga ruiner, runstenar, slingrande gränder och mysiga butiker, kaféer och restauranger. Men Sigtuna är så mycket mer. I destinationen finns bland annat 10 naturreservat, vackra vandringsleder och hela 5 slott, alla med sin unika historia och karaktär. Sigtuna har även en lång kuststräcka utmed Mälaren och här finns fågeltorn, badstränder, naturhamnar och gästbryggor att upptäcka, säger Anna Lakmaker vd för Destination Sigtuna.

Barnfamilj, Vi två och Tillsammans med vännerna

För att underlätta för besökarna är hemestertipsen indelade i tre kategorier, Barnfamiljen, Vi två och Tillsammans med vännerna. För varje kategori finns också förslag på vad man kan göra om man har 4, 8 eller 24 timmar till sitt förfogande.

Läs mer här: destinationsigtuna.se/hemester

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 5 =