Sök och tryck på enter

Kalla den änglamarken …

Att ge sig ut och campa är ett optimalt sätt att komma nära vår vackra natur som bjuder på många valmöjligheter för en billig peng.

Lättillgängligheten och friheten är något som ofta lyfts fram när man pratar om camping. Oavsett vilka behov man har eller vart man vill åka finns det nästan alltid en campingplats i närheten. Man träffar också nya människor, barnen hittar nya lekkamrater och det finns alltid någon man kan fråga om råd och hjälp.

Och valmöjligheterna är även många när det gäller färdsättet. Förutom det traditionella tältet kan man bo i husvagn, stuga, vandrarhem i anslutning till anläggningen, eller ta husbilen, som en del jämför med båt, fast på land. Husbilssemester är populärare än någonsin, det var mer än 1 miljon husbilsnätter på campingplatserna förra året.

I vårt avlånga land finns det sedan allt ifrån vildmarkscamping utan tillgång till el och rinnande vatten till moderna jätteanläggningar med wifi och gourmetrestauranger. För alla barnfamiljer är Daftö Camping & Resort i Strömstad ett hett tips då den nyss vunnit pris för Bästa Campingplats, utsedd av Barnsemester.se. Camping ligger fem kilometer söder om Strömstad och man kan göra en båtutflykt till ön Koster eller åka ut och titta på sälkolonin som finns en bit ut i skärgården. I norra delen av Sverige är Piteå Havsbads camping ett populärt övernattningsställe då den ligger precis vid den kilometerlånga sandstranden, samtidigt som det är bara 10 mil till polcirkeln och du kan njuta av fjällvandring och midnattssol. En annan camping som erbjuder en vacker och mäktig naturupplevelse är Mölle camping vid foten av Kullaberg i sydvästra Skåne. De dramatiska klipporna inbjuder till både klättringsaktiviteter och vandring.

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =