Premiär för nya, välutrustade och prisvärda KABE Travel Master Classic i740 LGB

kabe_6

KABEs helintegrerade husbilar med sin ljusa och välkomnande interiör har snabbt etablerat sig som verkliga storsäljare. Inför 2017 fick modellerna i760, i810, i860 och Imperial i910 sällskap av nya Classic i740 LGB, som är KABEs första helintegrerade bil i den prisvärda och uppskattade Classic-serien.

Classic i740 är minstingen bland KABEs helintegrerade bilar. Den är 7,36 meter lång och 2,32 bred och har en totalvikt på 3500 kilo.

Modellen är byggd utifrån samma koncept som de större och tyngre husbilarna i den helintegrerade serien, fast med en annan golvkonstruktion. Classic-serien har en lite kortare utrustningslista och färre tillval än KABEs övriga modellserier, men trots att nya Classic i740 inte kostar mer än många importbilar är det en välutrustad husbil med hög teknisk standard och massor av genomtänkta detaljer.

– Det är med andra ord ett riktigt bra alternativ för alla som prioriterar äkta KABE-kvalitet och vill ha en modern och flexibel husbil till ett mycket konkurrenskraftigt pris, säger Andreas Kelekidis, utvecklingschef för Husbilar på KABE.

Smidig och bekväm

Classic i740 LGB har ett så kallat garageutförande, med ett rymligt lastutrymme under de upphöjda sängarna. Här finns gott om plats för utemöbler, cyklar eller fritidsutrustning och lastutrymmet är lätt att komma åt via två stora luckor på husbilens långsidor.

Redan när du kliver in i husbilen möts du av flera detaljer som bidrar till att göra ditt KABE-liv så smidigt och bekvämt som möjligt. Dörren till bodelen är sammankopplad med det fjärrstyrda centrallåset och fotsteget fäller automatiskt in sig när bilen startar.

Innanför dörren finns krokar för ytterplagg och ett skofack där skorna torkar snabbt tack vare integrerade värmeslingor.

Matlagning och samvaro

Köket i Classic i740 LGB är praktiskt L-format, med trelågig gasolspis, köksfläkt, nedsänkt rundad diskho och en tålig och lättskött bänkskiva. Spisen är utformad på bredden och har ett delbart glaslock för att skapa mesta möjliga arbetsyta.

Det är ett kök som inbjuder till matlagning och samvaro. Här finns rejäla förvaringsutrymmen och ett 175 liters kylskåp med köldfack. Framför det centralt placerade köket hittar vi husbilens vardagsrum. Möbleringen består av en  L-formad soffa med två bältade platser som tillsammans med förarhyttens svängbara stolar och en extra sittplats vid dörren bildar en rymlig och trevlig sittgrupp kring ett fristående och vridbart pelarbord.

Här sitter du bekvämt efter en lång resdag. Dynorna i soffan är ergonomiskt utformade och stolarna med sina sköna armstöd blir kvällens komfortabla läs- eller TV-fåtöljer. TV:n har sin egen skyddade plats under färd, på en in- och utfällbar arm i ett särskilt skåp över sittgruppen.

Övergången mellan interiören i bilens inredda förardel och bodelen är i princip osynlig i KABEs helintegrerade modeller, vilket skapar en särskilt ombonad känsla i hela husbilen.

Sköna sängar

Soffan kan bäddas ner och ge extra sängplats. Man kan också välja att utrusta sin Classic i740 med en stor och nedfällbar taksäng längst fram i bilen, ifall familjen betår av flera barn eller om man har gäster eller kanske barnbarn som ibland vill följa med på resan.

– Då kan det även vara aktuellt med en femte bältesplats som också finns som tillval, förklarar Andreas.

Sovrumsdelen med sina två sköna långbäddar är placerad längst bak i husbilen. Sängarna, med spiralmadrasser och mjuka bäddmadrasser, har ett upphöjt läge ovanför bagageutrymmet och är lätta att kliva i och ur från de mellanliggande trappstegen.

Den plana ytan mellan sängarna fungerar som ett praktiskt och användbart sängbord, men det kan också täckas och bli en del av en stor, generös familjebädd.

Alla fönster och takluckor är utrustade med myggnät och mörkläggningsgardiner. Myggnätsdörr är också standard, liksom KABE Air Vent samt KABEs ljudisolerade väggar och tak som tillsammans bidrar till att ge dig en riktigt god nattsömn.

Badrumskomfort

Badrummet har en viktig funktion och även i husbilens kompakta miljö går det att skapa ett badrum med hög komfort. Utrymmet i nya Classic i740 har utnyttjats på allra bästa sätt genom ett hörnplacerat tvättställ, vridbar toalettstol och en riktig dusch med duschkar och vikvägg.

Hela badrummet har en ljus och fräsch ton. Bakom spegelskåpets och underskåpets luckor döljer sig hyllor för praktisk förvaring.

Trygghet på vägen

Classic-serien har en något kortare utrustningslista än KABEs övriga husbilsserier men det är ändå mycket som ingår, särskilt om man jämför med andra fabrikat. Det görs heller inga avsteg från KABEs höga krav på kvalitet och säkerhet.

– KABEs produktion sker alltid i den egna fabriken i Tenhult och vi bygger alla våra husbilar på marknadens bästa husbils-bas, Fiat Ducato, påpekar Andreas.

Classic i740 är byggd på en Fiat Ducato med 2,3 liters motor på 130 hk. Den har ett Fiat specialchassi med 16” hjul som ger extra stabilitet och trygghet på vägen och bilen är utrustad med ABS låsningsfria bromsar.

Året-runt-bil

Precis som alla KABE-modeller är Classic i740 fullt anpassad för en aktiv användning året runt. KABEs unika Smart Climate System, är en kombination av isolering, ventilation och ett sofistikerat vattenburet golvvärmesystem som garanterar ett jämnt och bra inomhusklimat under de kallaste vinterdagarna – men håller också husbilen sval på sommaren.

KABEs egenutvecklade och fuktsäkra väggkonstruktion, iWall, är ytterligare ett starkt KABE-argument som naturligtvis gäller även för Classic i740.

KABE Smart D som standard

Inför modellåret 2017 har KABE genomfört flera designmässiga förändringar och utvecklat husbilsprogrammet och som ett resultat av detta presenterades nya Classic i740.

– Vi är särskilt stolta över att kunna erbjuda prisbelönta KABE Smart D som en del av standardutrustningen i Classic i740, säger Andreas.

Med den smarta och överskådliga manöverpanelen i Smart D kan du enkelt styra värme, belysning, Air Vent och liknande samt hålla koll på alla övriga funktioner i din husbil.

Välkommen till din KABE-återförsäljare så får du veta mer om nya, välutrustade och prisvärda KABE Travel Master Classic i740 LGB!

Mer information om Classic i740 LGB på vår webbsida http://www.kabe.se/se/husbilar/classic/classic-i740-lgb/

Du kan också bygga din egen KABE! http://www.kabe.se/se/bygg-din-kabe/

 

Be first to comment

fem × ett =