KABE firade 60 år med flaggan i topp

Nästan 2000 personer deltog i helgens firande av KABEs 60‐årsjubileum på Elmia i Jönköping.

 

Den framgångsrika småländska husvagns‐ och husbilstillsverkaren visade alla sina nya modeller i en specialarrangerad mässa och presenterade också en unik tvåvåningsvagn, som snabbt fick världsspridning i sociala medier.

‐ Våra nyheter inför 2018 har fått ett fantastiskt positivt mottagande och vi har sålt över förväntan under jubileumsdagarna. Men den i särklass största uppmärksamheten har vår Imperial Tower fått. Bilderna på KABEs tvåvåningshusvagn har redan visats uppemot tre miljoner gånger på Facebook, berättar en nöjd Alf Ekström, KABEs koncernchef.

600 KABE‐ekipage

Jubileet samlade KABE‐ägare från Sverige, Danmark, Norge, Finland och flera andra europeiska länder som kom med egna husvagnar och husbilar. Cirka 600 KABE‐ekipage stod uppställda på Elmiafältets stora jubileumscamping.

Förutom den specialarrangerade mässan kunde gästerna följa med på fabriksvisning i Tenhult. Under sommaren har KABEs produktionsanläggning blivit ännu större.

‐ 2016 var det bästa året någonsin för KABE‐koncernen. För att möta den ökade efterfrågan på KABEs produkter investerar vi i en ny fabrik, som gör det möjligt att utöka produktionen av både husbilar och husvagnar. Totalt handlar det om en investering på 50 miljoner kronor, säger Alf Ekström.

Stark framtidstro

I lördagens officiella 60‐årsfirande deltog bland annat närings‐ och innovationsminister Mikael Damberg och kommunstyrelsens ordförande i Jönköping, Anne‐Marie Nilsson, som båda lyfte fram KABEs stora värde som svenskt innovativt industriföretag.

På kvällen fortsatte festligheterna med jubileumsbankett för anställda, kunder, återförsäljare, leverantörer och inbjudna gäster. Koncernchef Alf Ekström kan konstatera att KABE fyller 60 med flaggan i topp och att det finns en mycket stark framtidstro i företaget.

‐ Alla kurvor pekar åt rätt håll och vi stärker vår position som ledande leverantör av fritidsfordon. Under de kommande åren räknar vi med att exporten kommer att fortsätta öka, bland annat till Tyskland.

 

Be first to comment

14 − 11 =