Inlandsbanan – en smakupplevelse för alla sinnen

taste-of-lapland-inlandsbanan

Taste of Lapland är resan är för dig som fascineras av norrländsk mat, naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur och mystik.

Öppna dina sinnen och åk med Inlandsbanan till midnattssolens och samernas land. Här möter du människorna, maten, hantverket och historien. Du får lyssna till starka berättelser om kärleken till renen, det hårda livet och de urgamla traditioner som fortfarande lever kvar. Båtsuoj samecenter är ett av många guldkorn som väntar längs vägen.

Foodwalk i Östersund

Resan börjar i Östersund där mat spelar en viktig roll. Vi utforskar stadens restaurangkvarter under en foodwalk, där du äter fem rätter på fem olika ställen, inklusive ost- och chokladprovning, allt under ledning av en kunnig ciceron.

Ursprung, smak och mystik i norr

Efter ett par nätter i Östersund rullar Inlandsbanan norrut för en fördjupad upplevelse inom den samiska kulturen och dess smaker. På samecenter i Båtsuoj bjuder Lotta Svensson på en samisk måltid.

I Gällivare ingår en tur till Dundrets topp, med en vidunderlig utsikt över Sverige. Ett par veckor före och efter midsommar är det en av de vackraste ställen i Sverige att se midnattssolen på.

I resan ingår också en guidad tur till Arjeplog med ett besök på Silvermuséet, och i Jokkmokk ett besök på Ájtte svenskt fjäll- och samemuseum.

Resans sträckning: Östersund- Gällivare tur och retur
Pris: från 12 500 kr
Program och bokning: http://inlandsbanan.se/res/paketresor/taste-of-lapland

Be first to comment

2 × 2 =