Sök och tryck på enter

GUIDE: Dalarna

Dalarna är inte bara midsommarfirande. Landskapet bjuder även på golfturneringar, förväxlingsfarser och goda frukostar.

Natur

Digerbergets Naturreservat i Tällberg bjuder på en lättare naturvandring med guide varje lördag under hela juli. Sträckan är cirka två och en halv kilometer och tar ca en och en halv timme. Starten går vid Holens Gammelgård. Sedan bär det av genom gammelskog med höga naturvärden och med vidsträckt utsikt över Siljan.

Äta

Frukost: På Wålstedts Gård i Dala-Floda i Gagnef kan du äta Bondfrukost under hela juli. Njut av en rejäl frukost bestående av nybakat bröd, gröt, gårdens ägg, smakrika ostar och gårdens egna grönsaker.

Middag: Fine dining får du i Falun på Banken Två rum & kök. Restaurangen har en personlig hemma-hos-känsla. Den är omskriven i bland annat White Guide för sin goda mat, service och miljö. Den är även medlem i Chaine des Rôtisseurs.

Restaurangen ordnar även matlagningskvällar och vinprovningar för grupper om cirka 10 personer.

Museum

På Dan Andersson museet i Ludvika kan du se en utställning om författarens liv. Här finns bland annat ett rum som han hyrde under en kort period, och där han renskrev sina Kolarhistorier bland annat. Här säljer man även litteratur och musik. Dan Andersson-veckan planeras också just nu, med start den 25 juli och slut den 2 augusti.

Sport

Golftävlingen Golf runt Siljan kommer att spelas fem dagar i rad, den 29 juni till den 3 juli, på fem olika klubbar. För att delta i kampen om totalsegern krävs genomförande av minst tre deltävlingar med samma spelpartner. Första tävlingen går av stapeln på Leksands GK Irish Greensome.

Scen

Selma: På Storänget i Nås kyrka i Vansbro visas Ingmarsspelen den 26 juni till den 1 juli. Ingmarsspelen bygger på Selma Lagerlöfs storslagna roman Jerusalem och är en stark berättelse om nåsborna som valde att emigrera till “det heliga landet” i slutet av 1800-talet. Spelen har uppförts under 56 år och fått idel fina recensioner.

Fars: Folklustspelet Pappas Pöjk på Husby Hembygdsgård i Hedmora är en gammal hederlig förväxlingsfars. Scenen ligger utomhus och inte under tak. Man sitter på träbänkar så tar gärna med egen sittdyna eller stol.

dalarna-golf-visitsodradalarna-upptack-sverige

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =