Lunchföredrag på Gripsholm!

Välkomna till vårens lunchföredrag på Gripsholms slott!
Från november till mars, alltid på en onsdag, kl.11.00!
Kombinera med lunch på Gripsholms värdshus.

Onsdag  27 februari kl. 11.00
Ruinens romantik
Roms storslagna monument användes under medeltiden som stenbrott för nya husbyggen, men med tiden förändrades synen på ruiner. Under romantiken vurmade konstnärer och diktare för ruinen, och visst är gamla husgrunder och övergivna byggnader fascinerande än i dag? Museilärare Ylva Öhlander berättar om hur ruinen har gestaltats inom konst och litteratur under de senaste seklerna.
Köp biljett här, eller i slottets entré.

Onsdag 13 mars kl. 11.00
Slottsfogde, avdelningschef, lejon – modern Gripsholmshistoria
Från “farbror Harry” Hedenstierna till Mångfacetterade Morgan. Slottsuppsyningsman Jim Sjöberg beskriver resan från ett kungligt gods med jord- och skogsbruk, till ett kungligt besöksmål i tiden.
Köp biljett här, eller i slottets entré. 

Onsdag 27 mars kl. 11.00
Skräcken i Mariefred pulserar från Gripsholm – om Paxböckerna
“Pax” är en serie böcker för ungdomar som blivit en formidabel succé. Författarna Ingela Korsell och Åsa Larsson är mariefredsbor, illustratör till böckerna är Henrik Jonsson. Pax handlar om skräck, magi och om att vara utanför, och utspelar sig i dagens Mariefred och på Gripsholms slott. Museilärare Josefine Lindqvist sätter in Pax i ett litterärt perspektiv och slottsuppsyningsman placerar böckernas miljöer i verkligheten.
Köp biljett här, eller i slottets entré.

Hitta till Gripsholm!

Be first to comment

tretton + 8 =