Sök och tryck på enter

Friluftsgalan 2017

Juryn för Friluftsgalan har nu enats om årets vinnare i kategorierna Årets Friluftsprofil, Årets Gräsrot och Årets Friluftsprodukt.

Juryn, som bestod av representanter från Friluftsbyn, Utemagasinet, Friluftsfrämjandet och Naturkompaniet hade en tuff uppgift men enades till slut om följande ytterst värdiga vinnare.

Årets Friluftsprofil blev Angeliqa Mejstedt. Hon har tidigare blivit intervjuad av Upptäck Sverige och hon driver Vandringsbloggen som med kunskap och äventyr inspirerar massor av människor att ge sig ut och upptäcka naturen, till fots.

“Med tips, kunskap och inspiration lockar Angeliqa Mejstedt både nybörjare och erfarna vandrare till nya väner, nya horisonter och nya äventyr. Många inspireras också av Angeliqas val att lämna kontorskarriären för att satsa på en friare livsstil närmare naturen, och skapa ett yrke av sitt friluftsintresse,” motiverar juryn sitt beslut.

Årets Gräsrot blev Anders Andrae. Anders motto är: Inget är omöjligt, i alla fall inte innan man provat. Anders Andrae sitter i rullstol men utmanar ständigt sig själv och naturen på nya äventyr. Genom sin förening Skogstur ser han också till att andra, som också har olika funktionshinder, får möjlighet att komma ut, på det sätt som är möjligt. Anders inspirerar och bidrar med sin kunskap för att skapa nya sammanhang och möjligheter för många vars möjligheter till friluftsliv annars är små.

Årets Friluftsprodukt blev Rainjacket from the Sea. Gamla fisknät som driver i haven ställer till stor skada för fisk och annat djurliv. Bättre att plocka upp dem, återvinna dem och göra bra regnplagg av dem istället. Tretorn har i år gjort Rainjacket from the sea, en pvc- och ftalat-fri jacka i återvunnen nylon från gamla fisknät. En funktionell produkt som också bidrar till renare hav.

Om Friluftsgalan

Friluftsgalan är en hyllning till friluftslivet och ett tillfälle där den svenska friluftsbranschen möts för att fira det gångna året och belöna eldsjälar. FriluftsGalan 2017 äger rum i FriluftsByn i samband med UTEFEST och presenteras av FriluftsByn, Utemagasinet, Naturkompaniet samt Friluftsfrämjandet.

Foto: Sofie Lantto

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 20 =