Nyheter från Frankia

Ny exteriör design, ny inredning, F-line och M-line.

FRANKIA 2017

Frankia specialbygger varje husbil efter köparens önskemål och i genomsnitt två fordon om dagen rullar ur fabriken. Det ger en årsproduktion på cirka 450 fordon. Frankia har gjort sig ett namn på att bygga sina fordon efter kundernas önskemål vilket har lett till att valmöjligheterna blivit många. Det går i princip att välja samma planlösning som antingen helintegrerad, halvintegrerad eller alkovbil. Dessutom finns både Fiat och Mercedes att välja som basfordon och till råga på allt flera utrustningsnivåer.

Frankia erbjuder för de kunder som vill ha även specialbyggda varianter. Det händer till och med att kunder vill ha favoritplanlösningar som inte längre tillverkas, ett exempel på Frankias lyhördhet är specialmodellen 840 TD som har toaletten på tvären längst bak. Den byggs bara för Sverige.

NY MODERN DESIGN

Samtliga modeller i Frankias modellserie för 2017 har genomgått en yttre omarbetning. Vi presenterar en tidlös men ändå modern yttre dekor som ger ett kraftfullt intryck, mycket tack vare den svarta grillen.

FÖR GOD FÖRVARING OCH KOMFORT

F-Line är byggt på chassi från Fiat och är sedan länge Frankias storsäljare. Oavsett om du söker en integrerad, halvintegrerad eller alkov så finns möjligheten att hitta en planlösning som passar just dig. Tack vare chassi från AL-KO så har samtliga modeller dubbelgolv med goda lastmöjligheter. Genomtänkta planlösningar i kombination med mycket goda köregenskaper gör F-Line till en oerhört trevlig resekamrat.

FÖR FINSMAKAREN

M-Line innebär att du får din Frankia på chassi från Mercedes-Benz. Förutom att du har möjlighet att välja till en urstark 190 hk motor med 7-växlad automatlåda så finns ett chassi med totalvikt på hela 5,3 ton till förfogande. Klimatanläggning och farthållare ingår i den gedigna standardutrustningen på samtliga Mercedes Benz-modeller. Det är svårt att i detalj förklara alla fördelar med M-line, men vi är övertygade om att du kommer att bli positivt överraskad vid en provkörning.

Frankia highlights

  • Ny utvändig design på alla Frankia 2017
  • Ny sober inredning – white / noche
  • All invändig belysning i nya miniledlampor
  • Fler planlösningar och sängalternativ
  • Centralförsörjning (anslutning 230V, färskvatten, gråvatten på samma ställe)
  • ALDE vattenburen värme som standard
  • Stora badrum i alla modeller

 

Be first to comment

17 − tio =