Sök och tryck på enter

Fjärås Bräcka slår besöksrekord

2015 fortsatte besökssiffrorna att öka på Sveriges naturum. Över 1,6 miljoner människor besökte ett naturum någonstans i landet under förra året. Naturum Fjärås Bräcka är ett av Sveriges 10 mest välbesökta med nästan 61 000 besökare.

Ett naturum fungerar som en port till naturen. Besökaren får veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område besökaren befinner sig i.

Naturum Fjärås Bräcka genomförde under förra året nästan 150 olika programpunkter och antalet deltagare ökade på flera av dem. Men även de som enbart besökte och fikade på naturum ökade.

Programmen varierar från aktiviteter för barn och familj, utställningar och guidade vandringar till föreläsningar och konserter.

Antalet besökare under sommaren ökade med 12 % och under hösten med 25 %.

– Vi genomförde fler evenemang i egen regi och med kulturhistorisk inriktning. Vi har också varit konsekventa vad gäller fasta teman på fasta dagar, och det gör att det är lättare för besökaren att ha koll på vilken typ av evenemang som äger rum när, säger Anna Frykman, utvecklare Turism.

Sedan i höstas drivs caféet av en ny entreprenör, Bräckans vy och vatten, med en tydlig inriktning på ekologiskt och närproducerat. De serverar noga utvalt kaffe från namngivna ekologiska gårdar, surdegsbröd, vegetarisk soppa och hembakade sötsaker.

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 2 =