Sök och tryck på enter

Fem utflykter i Stockholm

Passa på att besöka Stockholm en helg i höst eller turista i din egen stad. Det finns mycket att se och göra. Vi listar fem intressanta utflykter.

 

  1. Marabouparken

Marabouparken

Marabouparken i Sundbyberg är en av Sveriges bäst bevarade funkismiljöer. I arton år mellan 1937–1955 arbetade den framstående landskapsarkitekten Sven Hermelin med parken. När Sundbybergs stad köpte Marabouparken 2006 beslöt man att investera i en om- och tillbyggnad av laboratoriet för att hysa en ny konsthall, restaurang, konstpedagogik för barn och ungdomar samt möteslokaler. I parken finns idag en skulptursamling och en konsthall med utställningar av samtidskonst och en permanent samling med Hilding Linnqvist.

 

  1. Artipelag

Artipelag

Artipelag är vackert belägen på Värmdö i Stockholms skärgård och inrymmer en konsthall, artbox för events och underhållning, designbutik samt två restauranger med uteserveringar, och en storslagen sjöutsikt. En fin utflykt för hela familjen med stora ytor för barnen att röra sig på.

 

  1. Carl Eldhs ateljé

Carl Eldhs ateljé

En ganska okänd pärla i Stockholm är skulptören Carl Eldhs ateljé i idylliska Bellevueparken. Ateljén ligger uppe på Bellevueberget och har en fantastisk utsikt över Brunnsviken och Haga. Det är klart värt en promenad hit och det ligger bara ett stenkast från vackra Hagaparken.

 

  1. Fjärilshuset

Fjärilshuset

Ta med hela familjen på en riktig regnskogsupplevelse. I det 5 000 kvm stora Fjärilshuset vid Haga slott finns det fritt flygande fjärilar, grodor, papegojor och andra spännande djur i stora tropiska växthus. Du kan även passa på att besöka havsakvariet Haga Ocean för att kika närmare på hajar och revfiskar som den svartfenade revhajen. Avsluta med en promenad och picknick i parken.

 

  1. Gamla Stan

gamla stan

Som en av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor är Gamla Stan en av huvudstadens främsta attraktioner. I de gamla byggnaderna från olika århundraden finns källarvalv från medeltiden, kalkmålningar från 1500-talet, rokokoinredning och dekorationer från 1800-talet. Strosa runt – hela stadsdelen är som ett levande promenadvänligt museum med sina kullerstensgränder och vackra fasader. Här finns även flera vackra kyrkor och museer, som Storkyrkan och Nobelmuseet. Mitt i Gamla Stan ligger Stortorget, stans äldsta torg, från vilken Stockholms äldsta gata går, Köpmangatan. Längs Västerlånggatan och i de små gränderna finns även ett myller av butiker med konsthantverk, kuriosa och souvenirer.


Läs även:

Markiz Stockholmspärlor

Slott i vinterskrud

Mitt Stockholm: Ciléne Andréhn

Fem utflyktsmål från Stockholm

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =