Sök och tryck på enter

En helg på slottet

Har du en ledig helg framför dig? Längtar du efter avkoppling och att uppleva något nytt? Satsa på en weekendresa till något av alla våra vackra slott och herrgårdar.

 

Våra slott i vinterskrud bjuder på en stor dos julstämning, känslan av en svunnen tid och rofyllda miljöer. Nyligen blev Görvälns slott i Järfälla utsedd till Sveriges tredje bästa hotell av sajten Tripadvisor. Förra året erhöll även slottets restaurang Galleriet en topplacering i White Guide och alldeles nyligen blev den Årets smaksättare. Här har Stefan Ekengren och hans team ett stort konstnärskap i sin matlagning och är inte rädda för att ta ut svängarna. Maten har traditionella svenska maträtter som ledsagare. Restaurangen är också ett galleri med spännande utställningar.

gorvaln-emma-jonsson

Romantisk svit på Görvälns slott. Foto: Emma Svensson

Ett annat elegant slott är Rånäs slott vid Skedsviken i Roslagen. Här finns det t ex flera olika weekendalternativ att välja på i vinter, varför inte en julbordsweekend eller en helg i romantikens tecken? I alla paket ingår afternoon tea, drink, femrätters, slottsmiddag, logi och frukostbuffé. Missa inte heller den fina sjöbastun och ljus- och energirummet.

rånäs-slott

Julpyntad matsal på Rånäs slott.

Nära Bengtsfors med utsikt över Laxsjön hittar man Baldersnäs, en anrik herrgård som blandar sekelskiftescharm med modern standard. Den 8-11 december anordnas det julmarknad här. Duktiga hantverkare fyller Virkestorken med sina alster, parken och herrgården är julpyntade, allén kantad av tusentals ljus och det serveras julbord samma helg. Det blir även traditionell julshow, i år med titeln ”Julbord & Träningsverk”, helgerna 25-26 november och 2-3 december.

baldersnäs

Baldersnäs

Längre söderut, nere på den skånska västkusten på Kullahalvön i den mysiga lilla orten Arild ligger Rusthållargården. Här får man havsutsikt och vällagad mat på säsongens råvaror. Hotellet har också en spaavdelning med pool, jacuzzi och bastu. Ronnums herrgård i Vargön mellan Trollhättan och Vänersborg har anor från 1300-talet och erbjuder avkopplande weekendpaket. De flesta sviter har egen bastu och det finns även en relaxavdelning och en året-runt uppvärmd bubbelpool utomhus.

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 11 =