Sök och tryck på enter

Dolda pärlor i Göteborg

Författarna bakom boken ”Värt en omväg – Gömda oaser i och runt Göteborg” och Charlott Holmåker på Göteborg & Co bjuder oss på sina bästa smultronställen i denna upplevelserika stad.

En tidsresa

Mats Andreasson, Ulf Moback och Krister Engström som skrivit boken ”Värt en omväg” tipsar om ett besök på Stora Katrinelund. ”Det gamla landeriet, en grön mikrooas som ligger bakom nya Ullevi inklämt mellan trafikleder och moderna höghus kan få en att resa både ut på landet och ett par hundra år tillbaka i Göteborgs historia gör platsen unik. En avkopplande vistelse för alla i familjen med trädgårdsväxter och små kaniner och höns samt historiska vackra träbyggnader.”

Foto: Krister Engström

En utflykt

Mats, Ulf och Krister tipsar även om en utflykt till Lärjeåns dalgång. ”Under vår och sommar kan en vandring utmed ån och dess djungelliknande vegetation ge en Huckleberry Finn-känsla. När man kommer ut på de höga slänterna i det öppna landskapet och ser ån ringla nedanför ger det en magisk känsla av Toscana på hemmaplan. Ett besök på Lärjeåns trädgårdar med plantskola och kafé blir en perfekt avslutning på vandringen.”

Foto: Krister Engström

En båttur

Charlott Holmåker på Göteborg & Co tipsar om Göteborgs skärgård, både de norra och södra delarna. ”Det går också att ta spårvagnen till Saltholmen där fler färjor avgår till södra öarna och ta bussen eller bilen till de norra öarna. Väl ute på öarna finns det många badmöjligheter, mysiga restauranger med lokala råvaror från havet och aktiviteter som kajak, cykling och båtturer. Här finns det också möjlighet att övernatta.”

Foto: Steampipe Production Studio AB

En trädgård

Charlott tipsar även om Trädgårdsföreningen och Rosenkaféet. “Trädgårdsföreningen har en av Europas bäst bevarande 1800-talsparker, och mitt bland deras tusentals rosor ligger Rosenkaféet. Trädgårdsföreningen ligger mitt i centrala Göteborg och är gratis att besöka. Förutom Rosenkaféet finns här också Palmhuset, ett glaspalats från 1878 med exotiska växter. Under sommaren hålls också konserter och evenemang i Trädgårdsföreningen.”

Foto: Jennie Smith

Översta bilden: Trädgårdsföreningen. Foto: Niklas Bernstone

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =