Nytt äventyr i Småland – norra Europas längsta ziplinebana

Mitt i Småland norr om Klavreström öppnade Little Rock Lake nyligen sin äventyrliga bana. Den är redan internationellt uppmärksammad som den största och längsta i norra Europa. Det är både ett hissnande äventyr och en naturupplevelse.

Zipline är enkelt utryckt en linbana där man hänger i en sele och åker på en wire. Man åker en och en på linan mellan olika stationer och man åtföljs i grupper upp till 8 personer alltid av två guider som svarar för säkerheten under själva åkandet. Det är ett adrenalinfyllt äventyr med inslag av höga höjder och hastigheter och i det aktuella området en särskilt vacker natur. Man åker från toppen av ett berg som dessutom är en av Smålands högsta punkter. Vidare passerar man över raviner och strömmande vatten och har sjöutsikt på många ställen i banan. Högsta höjd är 52 meter och längsta enskilda sträcka är 370 meter och högsta hastighet 70-80 km/h.

Svarta banan är tuffast och totalt 1577 meter lång Den består av 11 stationer fördelat på 7 torn, vilka är mellan 12 och 20 meter höga, två plattformar i träd, en specialdesignad plattform på stolpe samt två bergväggar och ett berghängt trappsystem 60 meter långt med 18 meters stigning. Äventyret tar 2-2,5 timme att ta sig runt beroende gruppstorlek.

Grön-blå banan är även den kittlande med sin totala längd på 753 meter fördelat på sju stationer. Den har tre torn vilka är mellan 12 och 17,5 meter höga.

Ziplinebanan är öppen alla dagar under sommaren och ditt äventyr bokar du direkt på www.littlerocklake.com

Be first to comment

fjorton + 14 =