Om Dalénium Science Center

dalenium_1

Dalénium – Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? I Stenstorp, cirka 1,5 mil norr om Falköping, finns det prisbelönta Dalénium – Science Center som bjuder på upplevelser utöver det vanliga och är öppet för alla åldrar året runt.

På Dalénium blir alla som barn på nytt! I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap. Här kan man utmana kollegorna och chefen på reaktionsväggen, prova på att slussa båtar tillsammans med mamma eller se en av showerna med kompisarna i föreningen.

Lusten att lära och glädjen i att upptäcka hur saker fungerar är stor i alla åldrar och på Dalénium vill man inspirera människors nyfikenhet, kreativitet och experimentlust. Utställningen förändras och utvecklas hela tiden för att besökarna ska kunna återkomma och upptäcka nya saker. I höst blir det premiär för de nya skolprogrammen om programmering och lagom till sommarlovet kommer den nya showen ha premiär.

30 olika program för skolor

En stor del av den pedagogiska verksamheten på Dalénium vänder sig till skolklasser och fritidshem med elever i åldern 4 – 19 år. Det finns 30 olika program (varav flera är helt nya) att välja på. Dessutom sju olika vetenskapliga shower (gas, laser m.m.).

Prisbelönt center tre år i rad

Cirka 25 000 – 30 000 personer besöker Dalénium varje år, varav många är barnfamiljer. Det är också dessa som tre år i rad har röstat fram Dalénium som Sveriges Bästa Science Center i konkurrens med 14 andra i en omröstning på webbsidan barnsemester.se. Ett bra bevis på att Dalénium håller hög kvalitet!

Glass- eller lasershow på barnkalaset?

Det är även populärt bland föräldrar att arrangera barnkalas på Dalénium. Hemligstämplat, laserkul eller magiskt är några teman att välja på.

 

www.dalenium.com