Om Borgafjäll

Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa bjuder på en varm och gemytlig atmosfär med ledord som ”äkta” och ”humor”.

Vi är Hotellet som önskar att våra gäster ska känna sig som hemma och trivas i den avkopplande miljön. Här är det exempelvis okey att möblera om på Hyllan så att det passar ditt sällskap, du får gärna tända eld i någon av spisarna eller fylla på mer ved – ifall personalen inte hinner med att göra just det. Även om Hotellet arbetar utifrån ett enkelt koncept ger vi inte avkall på renlighet och god kvalité på det vi erbjuder.

Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Ralph Erskine. Vårt hotell har av  ”The Swedish Institute” utsetts till ett av 24 utvalda arkitektoniska landmärken i Sverige! Se Sveriges officiella webbportal www.sweden.se, eller närmare 24 landmarks of Swedish architecture. Detta var hans andra verk i Sverige, det första var Avasjö kapell som ligger ca 300 meter från hotellet. Ifall du vill veta mer om Ralph Erskine och hans verk säljer vi en C-uppsats av Kicki Djärv i hotellets lilla shop.

Hotellet har även omnämnts som ”boende som sticker ut” i fjällvärlden. Det är exempelvis inte många hotell som har rummen i 3-etage samtidigt som det i anslutning till hotellet finns helt nybyggda, fräscha lägenheter med eller utan egen bastu. Här kan du bo med självhushåll eller med hotellstandard!

Vi vet att det idag finns många som efterfrågar mindre och annorlunda fjällanläggningar och just den produkten finner du hos oss på Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa.

Varmt Välkomna!