Om Bjursås Skicenter

längd_bjursås

Klassisk skidort på frammarsch!

Bjursås räknas som en av Sveriges klassiska alpina adresser och vi fyller snart 40. Vi får ofta höra att det är en av Sveriges mysigaste skidorter – något vi är stolta över och jobbar för att bevara! Vi är ett litet gäng som jobbar hårt för att varsamt utveckla anläggningen och samtidigt värna den höga mysfaktorn.

Vinterutbud

På berget finns ett 20-tal nedfarter och vår snowpark utsågs för några år sedan till landets bästa. Den kompletteras av en juniorpark. Två sittliftar och fem släpliftar tar dig upp på berget bekvämt. Fallhöjderna ligger runt 200 meter och längsta pisten är 1300 meter. Självklart finns också skidshop med uthyrning och skidskola.

Längdspår, inklusive elljusspår, finns i skidområdet och ännu mer finns i grannbyn Sörskog en knapp mil bort. Under längd-VM i Falun 2015 var Sörskog backup om Falun inte skulle få tillräckligt med snö vilket säger en del om både snösäkerheten och spårkvaliteten.

Alldeles intill anläggningen ligger sjön Bjursen. Förutom längdspår plogas här en isbana för skridskoåkning. Fina kvällar händer det att vi tänder marschallerna utmed isbanan – det skapar en fantastisk vinterstämning. Vill du hellre ta en tur på sparkstötting lånar vi ut sådana gratis. Efter aktiviteterna väntar mysig avkoppling i familjerelaxen med bubbelbad, bastu och en mindre bassäng.

Bo i vacker miljö

Byn med omnejder är för många själva sinnebilden av Dalarna med skogar, berg och dalar, sjöar och fäbodar. Från anläggningen har du vacker utsikt över nejden. Trivselfaktorn höjs ytterligare av bäcken som porlande rinner genom anläggningen och korsas av ett par träbroar till Wärdshusets uteservering.

Sommartid är här en fin badplats med sandstrand och badbrygga vid sjön. Vi har även båtar och kanoter för uthyrning. Stannar du hellre på land finns minigolf, boulé, volleyball med mera intill badplatsen. Men, kanske är ändå det mest uppskattade att bege sig upp på berget och i skogen. Vandrings- och cykelleder utgår från anläggningen med fina utsikts- och rastplatser.

Bor gör man i stuga eller på campingen i anläggningen. Stugor ligger på ski-in/out eller bekvämt promenadavstånd och vi uppgraderar dem kontinuerligt. Från och med i vinter har till exempel alla familjestugor bastu och antingen braskamin eller diskmaskin. Campingen har drygt 220 platser och tre välutrustade servicehus med bland annat bastu.

Mat och dryck

I anläggningen finns två restauranger, Wärdshuset och Brasseriet. Bägge har lekhörnor för barnen. Den förra serverar klassisk husman och à la carte och rymmer även en konferensavdelning, den senare serverar lite snabbare rätter typ hamburgare och pasta. Runt om i området finns grillstugor och slogbodar när man vill äta ute i solen.

Merparten av våra inresta gäster kommer från Mälardalen. Bilresan är under tre timmar på bra vägar, men även tågförbindelserna via Falun fungerar mycket bra.

Vi är ett litet gäng som jobbar hårt för att varsamt utveckla anläggningen och samtidigt värna den höga mysfaktorn. Vi hoppas att ni verkligen kommer att känna det om ni kommer upp och hälsar på!

 

Läs mer och ta del av erbjudanden här!