Om Arsenalen

Strängnäs Arsenalen är Skandinaviens största museum i sitt slag, ett militärtekniskt och militärhistoriskt museum av hög internationell klass. Vi värnar om kunskapen och erfarenheten som är nödvändig för att framtidens besökare ska kunna få en korrekt bild av vår militära historia.

Museets olika delar

Fordonsutställningen: Olika scenarier förklarar hur de olika föremålen var tänkta att användas. Utställningen visar fordonsutvecklingen från förra sekelskiftet till nutid och speglar bland annat 1 världskriget, 2 världskriget, det kalla kriget, samt nutiden. Utställningen rymmer också mycket historia och olika livsöden.
Figurmuseum: Tusentals handmålade tennfigurer uppställda i diaramor (tittskåp) med scenarier från stenålder till modern tid.
Soldattorp: En unik bostad från indelningsverkets tid. Här bodde det 14 soldatfamiljer mellan
 åren 1664 och 1894 Utställningen soldaten och torpet: Berättar om den indelte soldaten, hans familj och det civila samhället under indelningsverkets tid, från mitten av 1600-talet till 1900-talets början.
Tillfälliga utställningar i vår tema del: Utställningen Södermanlands regemente, invigs i juni 2014

Butik

Ett rikhaltigt sortiment av litteratur, modeller och andra varor med anknytning till vår verksamhet.

Café och lekrum

Den självklara fikan eller varför inte en smarrig smörgås, finns självklart också att förtära . Lekrum och prova på hörna för stora som små. Arsenalen är ett mycket uppskattat besöksmål för hela familjen. Vi har även Konferens, events och mötes möjligheter.

Våra senaste nyheter

Hobbyfest på Arsenalen

Om du tar en tur förbi Strängnäs militärhistoriska museum i helgen kan du få se helikoptrar och prova på att bygga modeller. Museet Arsenalen…