Sök och tryck på enter

Årets sill har smak av O.P. Anderson akvavit

Årets sill från Klädesholmen är en premiumsill som varje år utses i ett samarbete mellan restaurang Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood.

Målsättningen med Årets sill är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Salt & Sill’s köksmästare skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets sill. Inläggningarna presenteras sedan för en expertjury  som slutligen utser Årets sill. I år väljer man att lyfta fram favoriten bland de nominerade sillarna som aldrig blivit valda.

Årets sill lanserades den 6 juni när man på Klädesholmen i Bohuslän för nionde årets i rad firade Sillens dag. Här på Klädesholmen på Tjörns västsida finns en silltradition som sträcker sig tillbaka till 1594. I generationer har man utvecklat sillen till den inlagda delikatess den är idag. När de fyra kvarvarande konservfabrikerna på Klädesholmen slogs samman i början av 2000-talet bildades Klädesholmen Seafood, som idag förvaltar den svenska silltraditionens yrkeskunnande och hantverksskicklighet. På “sillön” ligger också skärgårdsrestaurangen och konferensanläggningen Salt & Sill med sitt berömda flytande hotell.

Smak av den äldsta och anrikaste akvaviten

Årets sill 2017 är en O.P. Anderson-kryddad sill med klassiska smaker av den äldsta och anrikaste akvaviten O.P. Anderson. Kryddningen i sillen består bland annat av kummin, anis och apelsin och ger den klassiska löksillen ett modernt lyft.

Läs mer om Årets sill här: aretssill.se

Försäljningen av Årets sill sträcker sig fram till 6 juni då en ny smak lanseras för 2018.

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapets arbete för en ökad säkerhet till sjöss.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 17 =