Sök och tryck på enter

Allt fler upptäcker fördelarna med att campa

Trenden med mobilt semestrande, som till exempel har avspeglats i den kraftigt ökande försäljningen av husbilar fortsätter att öka.

– Vi har haft tre år av fantastisk utveckling och verkar få ytterligare ett sådant år. Kort sagt, campingbranschen går kanonbra just nu, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

 

– Vad vi har att erbjuda, som blir alltmer attraktivt för den moderna människan, är att vara utomhus. Det är status i det. Det är inte status att sitta vid en dator tolv timmar om dygnet, säger Lars i en intervju i tidningen Svea.

Mer lättillgänglig

En annan stark trend är att allt fler tar del av utbudet på internet och även bokar sin vistelse via dator eller smartphone. Det innebär också att rörligheten ökar, man åker i nödvändigtvis till ett och samma ställe varje år.

– Husbilsfolket rör sig till exempel väldigt mycket. Ofta är det spontana infall som styr och man gör även citybreaks, kortare weekendresor etc. Husbilssegmentet kommer att växa ännu mer och vi gör allt för att de ska känna att Sverige är det bästa campinglandet i Europa, säger Lars.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + fjorton =