Om Älgens Berg

museet-algens-berg

Kungajaktmuseet Älgens Berg, beläget i Ekopark Halle-Hunneberg, är ett upplevelsecentrum som berättar om älgen, om bergens natur, fängslande kulturhistoria och traditionella kungajakt.

I museets utställning kan du finna information om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter. Hyr kanoter, häng med på safari eller vandringar i den vackra naturen.

Välkommen att stiga in i bergens fascinerande värld!

Halle & Hunneberg

Platåbergen Halle och Hunne, strategiskt placerade vid Vänerns sydspets, är ett av landskapets mest besökta turistmål. Med ett tjockt täcke av diabas, dramatiska rasbranter och lodräta stenpelare sticker de ut i det platta landskapet. Bergen med sina unika egenskaper har sedan länge tillbaka väckt ett intresse hos många och fortsätter än idag att skapa nyfikenhet för landskapet och bergens kulturhistoria. Bergens flora och fauna är unikt, inte bara för Västergötland utan även för hela Sverige.  Mest känt är dock bergen som Älgens Berg – då jakten på bergen har varit i kunglig ägo sedan år 1351. Den årliga traditionella kungajakten infördes dock först år 1885 av Oscar II och än i våra dagar står bergen som värdplats för kunglig älgjakt.