Sök och tryck på enter

Adressbok Lappland 

Vårt mäktiga landskap i norr bjuder på gott om upplevelser i vinter, alltifrån hotellrum på hög höjd till gobelänger inspirerade av den samiska kulturen.

01. Restaurang Björk

Restaurangen är med i White Guide 2017 och bjuder på en kombination av nordisk design, lokala råvaror, internationella inslag och en spektakulär utsikt. Kvällstid serveras en fem-rätters middag med fokus på lokala och vilda råvaror. Tema- och musikkvällar förekommer också.

Restaurang Björk
Adress: Hemavan, vid toppen av Solkattsliften 

 

02. Aurora Sky Station

Stationen som ligger på toppen av berget Nuolja, 900 meter över havet, är rankad som världens bästa plats att uppleva norrskenet på. Varje kväll arrangeras det guidade turer in i norrskenets universum och uppe på stationen finns en stor utomhusterrass och ett utkikstorn där man kan uppleva det spektakulära skådespelet och stjärnhimlen.

Norrsken i Abisko
Adress: Abisko Turist Station, 981 07 Abisko 

 

03. Ajtte Fjäll & Samemuseum

Detta museum i Jokkmokk är specialiserat på fjällvärldens kultur och natur. Till vinterns tillfälliga utställningar hör Bildvävar av Eva Ek Schaeffer. Hennes verk är inspirerade av den samiska kulturen, livet, myter och berättelser från norr. Hon skapar sina gobeläng från grunden och hon spinner och färgar garnet själv.

Sorgmantel

Bild: Urklipp av Sorgmantel, orginalbild: Mylla Ek

Adress: Kyrkogatan 3, 962 31 Jokkmokk 

04. Treehotel

Här får du en unik boendeupplevelse i form av modernt designade trädrum mitt i den orörda naturen. Rummen, belägna i högrest tallskog, bjuder på en fantastisk utsikt över Luleälven och milsvida skogar. Trädrummen hänger på höjder mellan 4-6 meter och äntras antingen via ramp, bro eller eldriven trappa. Fina längdspår finns runt knuten och Storklinten med flera bra nerfarter ligger bara 20 min härifrån.

Treehotel

Adress: Edeforsväg 2A, 960 24 Harads 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − fem =