Sök och tryck på enter

4 Stockholmstips för barnfamiljen

Vår huvudstad bjuder på gott om roliga aktiviteter för barn. Upplev alltifrån glass och natur till scenkonst och exotiska djur.

 

01. Teaterapa för en dag

Foto: Jonas André

En dold pärla i Stockholm är Scenkonstmuseet. Förutom att man lär sig mycket om scenkonst får man vara en del av upplevelsen. Tillsammans med en virtuell dansgrupp kan man uppträda på scenen, man kan prova masker eller mixa sin egen musik.

02. Glassfest

Foto: Daniel Lagerborn

Stockholm har gott om glasskaféer och Stikki Nikki har för många blivit en favorit. Deras kaféer finns på flera ställen, bland annat på Götgatan, Drottninggatan, Gamla stan och Mariatorget. Det serveras dagsfärsk och egentillverkad glass, gelato och sorbet gjord på ekologiska ingredienser.

03. Spring i benen

Foto: Grafikeriet

För familjen som vill röra på sig och vara ute i det vackra vädret är ett besök till Lida naturreservat ett bra tips. Reservatet ligger i Tullinge, cirka 30 minuter med pendeltåg från Stockholm Central. Här kan man bland annat testa på naturparkour. På en specialbyggd bana gjord av naturmaterial kan man hoppa, klättra och ta sig fram i den lummiga skogen.

04.Djur och natur

Ametist. Foto: Anders Rising

Pampiga Naturhistoriska riksmuseet visar flera intressanta utställningar som passar hela familjen; lär dig mer om dinosaurier, pingviner, vargar, Sveriges natur, människans utveckling och mineralens mystik. Under Cosmonovas 760 kvadratmeter stora kupol kan du också kliva rätt ut i rymden och besöka jordens alla hörn och hav.

Övre bilden: Scenkonstmuseet. Foto: Jonas André

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 4 =