Sök och tryck på enter

3 X Musik runt Siljan

Musiken flödar runt Siljan i vinter. Ta tillfället i akt att lyssna till skönstämd sång och skickliga musiker.

29 december 2017: Musik i Vintertid

Pianisten Robert Wells och sångerskan Sofia Källgren gästar Mora kyrka två dagar före nyårsafton med sin stämningsfulla konsert. De två folkkära artisterna bjuder på kända melodier med jultema, men även på musikallåtar, filmmusik och klassisk musik. Sofias vackra och klara sångröst kombineras med Roberts skickliga pianospel och inger en varm och stämningsfull känsla.

Sofia Källgren
Sofia Källgren © 2016 Fotograf Anna-Lena Ahlström

 

2 januari 2018: Nyårskonsert

Siljanäs kyrka gästas av Dalasinfoniettan, Lena Willemark (sång), Olle Persson (baryton) och Niklas Willén (dirigent) några dagar efter nyårsafton. Lena är sångerska och spelman och räknas till en av de främsta inom folkmusik på den internationella scenen. Olle är en framstående uttolkare av romantiska verk, särskilt Nils Lindbergs Requiem och han har röstresurser som få kan mäta sig med.

Lena Willemark

Lena Willemark. Foto Per Kristiansen

 

15-18 februari 2018: Vinterfest

Den här musikfestivalen, som går av stapeln på flera ställen runt om i Mora, Orsa och Älvdalen, bjuder på både nationella och internationella musiker, bland andra Andreas Brantelid (cello), Liza Ferschtman (violin) och Juho Pohjonen (piano). Konstnärlige ledare är den hyllade isländske pianisten Víkingur Ólafsson. Festivalen utforskar i år människans relation till sin naturliga miljö, genom alltifrån kompositioner baserade på fågelsång till den svenska uråldriga kulningen. Basen är Dalasinfoniettan, Dalarnas egen symfoniorkester.

Vikingur Olafsson

Vikingur Olafsson. Foto: Ari Magg

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =