Höstlov 2018: 27 oktober – 4 november

Höstlovet vid Sala Silvergruva är en härlig period som du inte får missa. Här finns gruvvisningar och aktiviteter för barn i ett stort åldersspann. Se bara här:

GRUVVISNINGAR FÖR BARN
Förra årets höstlovssuccé Gruvfrun sätts åter in. Ännu en gång stöter du ihop med 1700-talets gruvdrängar under jord, som berättar om sina ofta tragiska liv och öden. För de yngre barnen, från 4 till uppåt 8 år, finns barnvisningen Lärlingen att gå med på.

Ett besök på det fina Gruvmuseet beläget i gruvans reception, måste också hinnas med förstås!

VÄSENVANDRING
När det börjar skymma vaknar alla väsen i gruvans skogsparti. Dessa letar vi rätt på och berättar om under de spännande och intressanta väsenvandringarna – en aktivitet för hela familjen, även för de mindre barnen. Vi rekommenderar vandringen från 5 år och uppåt.

HÖSTLOVSBUFFÉ
I Värdshuset serveras en härlig höstlovsbuffé fr.o.m. måndag den 29 oktober och hela veckan ut. Buffén består av ett antal olika välsmakande rätter – inklusive en smarrig pannkaksbuffé!

FLER AKTIVITETER
I Handelsboden arrangeras pumpajakt och fladdermusletning för alla barn. Och under höstlovets båda söndagar finns för tonåringar och äldre höghöjds- och linbana att göra.

HINN MED ALLT – BO KVAR!
Boka gärna en övernattning i Gruvgårdens Bed & Breakfast som ligger på gruvområdet, för att hinna med allt höstlovsskoj! Under denna period erbjuder vi dessutom det förmånliga Höstlovspaket mini.

LÄS MER >>

Be first to comment