Grevens gästabud: 27 oktober

Nu får du, som privatperson, chansen att äta middag 155 meter ner i gruvan. Passa på att avnjuta denna läckra italienska buffé med greve Bielke i egen hög person som sällskap!
Året är 1782. Greve Nils Adam Bielke har precis blivit utnämnd till president i Bergskollegium, den myndighet där de allra viktigaste besluten kring Svea Rikes malmgruvor tas. Detta ska firas – och det med råge!

Greve Bielke bjuder härmed in till ett sällan skådat gästabud i Victoriasalen* på 155 meters djup i Sala Silvergruva. På bordet dukas det upp en italiensk buffé med en hel varieté av varma och kalla läckerheter: Gazpacho, ört- & vitlöksmarinerad kyckling, kallskuren fläskfilé med soltorkade tomater och laxfilé carpaccio – för att ta några exempel.  HELA MENYN >>

I underjorden har greven givit gruvdrängarna order om att tända upp gruvan med facklor, ljus och lyktor, för att den rätta stämningen ska infinna sig. Och naturligtvis står värden, den gode herrn Bielke själv, för underhållningen. Till den fina middagen blir det märkliga berättelser om försvinnanden i gruvan, oförklarliga ting, skumma ljud- och ljusfenomen samt sorgliga sånger.

Greve Bielke spelas av Niklas Ulfvebrand – historiker, artist, mångsysslare, entreprenör och bland annat känd som en av grundarna bakom Folkhemsturen i Västerås.

Missa inte denna chans! Vanligtvis finns endast möjligheten för företag och större gruppbokningar att få äta middag under jord i gruvan.

När? Lördag 27 oktober 2018, kl. 18:00 – ca 21:00

Var? Victoriasalen*, Sala Silvergruva

Pris per person: 995 kr

Boka: Förbokning krävs. Ring 0224-67 72 60 eller skicka en bokningsförfrågan från mailformuläret under salasilvergruva.se/gastabud

Bra att veta:
• Specialkost är möjlig. Nämn detta i samband med bokning.
• Bar finns under jord.
• Betalning under jord: kort & kontanter.
• Nedfart i gruvan startar kl. 18:00. Samling vid Knektschaktet dessförinnan. Evenemanget startar när alla gäster anlänt i Victoriasalen under jord.

* Vid ett mindre antal deltagare förbehåller vi oss rätten att förlägga middagen i den mindre Gästabudssalen, som är belägen på samma gruvbotten. Vid alldeles för få deltagare ställs evenemanget in helt. Om evenemanget ställs in, meddelas deltagaren i god tid och ev. gjorda förskottsbetalningar återbetalas.

Be first to comment